Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Trinát Aqua Időjárásálló Magasfényű Fehér És L Bázis 1 l
6.990 Ft
5.990 Ft (4.717 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%

Trinát Aqua Időjárásálló Magasfényű Fehér És L Bázis 1 l

Kiszerelések
1 l
6.990 Ft
5.990 Ft (4.717 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%
Vonalkód: 5996281056902

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • Gyorsan szárad
  • Időjárásálló
  • Jól terül
  • Rugalmas
  • Gyermekjátékra és -bútorra is
Elérhetőség: 6 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Trinát Aqua Időjárásálló Magasfényű Fehér És L Bázis 1 l

Termékleírás

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fa-, vas- és acélfelületek, PVC felületek és gyermekjátékok bevonataként alkalmazható.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.

Új fafelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer vagy Lazurán Univerzális faanyagvédőszer használata szükséges. A faanyagvédő száradása után, a felületet Trinát Aqua univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

Régi, már festett fafelületek előkészítése: a korábban már festett fafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Javítsa ki a bevonat hibáit Progold Unikitt mestertapasszal, majd a felületet csiszolja meg újra, és portalanítsa. Alapozáshoz használjon Trinát Aqua univerzális alapozót.

Új vas-, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fémfelületről az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak).

Régi vas-, illetve acélfelületek előkészítése: a korábban már festett fémfelületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa.

Új és régi vas-, illetve acélfelületek esetén a zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet lehetőleg 2 órán belül, fesse át Trinát Aqua korróziógátló alapozóval (1 rétegben, min. 40µm száraz rétegvastagságban), majd ennek száradását követően, közbenső rétegként hordja fel a Trinát Aqua univerzális alapozót (belső térben 1 réteg, külső térben 2 rétegben, rétegenként min. 40µm száraz rétegvastagságban). Mindkét termék alkalmazásánál kövesse a termékismertetőben leírtakat.

 

Kemény PVC felületek előkészítése: a felületet tisztítsa meg a szennyeződésektől, festés előtt finom csiszolóvászonnal csiszolja meg, majd portalanítsa. Az így előkészített felületet alapozza Trinát Aqua univerzális alapozóval. Egyéb műanyag felületek festése előtt végezzen próbafestést.

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát Aqua magasfényű zománc felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % tiszta vízzel hígítsa. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

Felhordás módja: akril ecsettel, hengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Irányadó értékek:

 airless szóráshozpréslevegős szóráshoz

fúvóka: 0,009”-0,011”1,5 -2 mm

nyomás: 180-200 bar2-4 bar

fúvókaszög:25°-65°-

hígítás:hígítás nem szükséges 5-10 % tiszta vízzel

Színezhetőség: az L, D és Z bázis színkeverőgépen színezhető. A színkeverhető termékek megtalálhatók a Zománcfesték kategória Egyedi színkeverésű zománcfestékek alkategóriában.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.

Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

A vízzel hígítható zománcfestékek fényességi fokozata alacsonyabb az oldószeres változatoknál. Ha csillogóan fényes felületet szeretne, használjon oldószeres zománcot.

A vizes termékek felhordására akril ecset ajánlott, mert a hagyományos sörte ecsettel a termék nem oszlatható megfelelően, a festett felület csíkos megjelenésű lesz.

Műanyag nyílászárók festésekor különösen fontos a felület felérdesítése, mert ennek hiányában a festék nem fog megfelelően tapadni. 

A Trinát Aqua magasfényű zománcfesték kiváló block-fest tulajdonsággal rendelkezik: meleg, párás időben meggátolja a nyílászárók fix és nyíló szárnyai összeragadását.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.