A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

Festékpalota festékbolt BLOG

A zománcfesték sokoldalúsága 1

A felújítások egyik legnépszerűbb eszköze a zománcfestékek vagy más néven az átvonó festékek. Azon kívül, hogy dekorálásra is szolgálnak, megfelelő védelmet is nyújtanak a festett felületnek, felkészülve ezzel az őszi, téli időszakra is. 

Amit a lazúrokról tudni kell

Úgy gondolom, hogy sokan vagyunk úgy - és remélhetőleg egyre többen leszünk, - akik igazán megbecsüljük, ha a természetes anyagból készült bútorok, nyílászárók, tárgyak eredeti szépségét megőrizve, látszani hagyjuk, sőt kiemeljük a fa csodálatos mintázatát. Erre az egyik legalkalmasabb alapanyagok a lazúrfestékek. 

 

Mit kell tudni a fapácolásról?

Mint azt korábbi cikkünkben már említettük, a legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal a ténnyel, hogy a fa pácolása nem védi meg a fa szerkezetét, felületét, hanem ezt arra használjuk, hogy színezzük és ezáltal szebbé, érdekesebbé tegyük a felületet. 

Melyiket válasszam? Pác, lazúr, zománcfesték vagy krétafesték?

Mikor a fából készült bútorokat, nyílászárókat vagy bármilyen egyéb tárgyat akarjuk festeni, felújítani vagy megóvni, többféle módszert is alkalmazhatunk. Minden attól függ, hogy valójában mi az elsődleges célunk, mit akarunk elérni. 

 

Bútorfelújítás - Fabútorok felújítása 2. - Munkafolyamat

Ha már eldöntöttük, hogy felújítjuk otthonunkat, ennek az egyik kiváló módja, ha a rendelkezésünkre álló bútorokból néhány festék és szerszám áráért teljesen újat, egyedit alkossunk.

 

Bútorfelújítás - Fából készült bútorok felújítása 1.

A napjainkban gyártott bútorok jelentős része soha nem lesz patinás, antik darab. Ha régi, párszáz éves bútor van birtokunkban, becsüljük meg és ápoljuk ennek megfelelően. 

 

A bútorok felújításáról általában

Mikor a bútorok felújításáról beszélünk, többféle lehetőséggel, munkafolyamattal lehet számolnunk. 

 

Szakmázzunk egy kicsit - Mik is valójában a festékek?

Mikor felújítást tervezünk, nem is gondolunk bele, hogy az, amivel dolgozunk, valójában miből is tevődik össze, hogyan készül. 

 

Milyen beltéri falfestéket válasszak?

Amikor belső felújításba, festésbe fogunk és saját kezűleg szeretnénk ezt a feladatot megoldani, gyakran feltesszük magunknak a kérdést, hogy “melyik festéket válasszam?” A színekről előző cikkeinkben részletesebben foglalkoztunk, de ami ennél fontosabb az, hogy milyen típusú, milyen alapanyagú legyen. 

 

Dekorációs ötletek nagy, belső terekhez

Mint korábban említettük, a nagy belmagasságú lakásunkat, ha jól megtervezzük és kreatív trükköket alkalmazunk, csodálatos, meleg, barátságos otthont alakíthatunk ki.

Ismerje meg a MESTER termékeket és gyáróját!

Az Optima Forma Kft - a MESTER márkanéven ismert és nagy népszerűségnek örvendő, építkezésekhez használt tömítők és ragasztók gyártója, 1990 óta foglalkozik ezen anyagok gyártásával.

Legyen kertje szebb Nortene termékekkel!!

Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy van kertje és amikor jó az idő, akkor szabadidejét kint, a friss levegőn tudja tölteni, élvezheti a levegőt, a madarak csicsergését. Ilyenkor szívesen feledkezünk meg arról a tényről, hogy ehhez az idilli helyzethez mennyi munkára, időre és eszközre van szükségünk. 

 

Fémkerítések festése

Az ősszel végzendő munkák közül az egyik leggyakoribb feladat a kerítések, kerti bútorok felújítása. Ezek készülhetnek fából, fémből, illetve vegyesen is.

A házak is rétegesen szeretik! Nyerjen Baumit hőszigetelő rendszerrel rétegről rétegre!

Ha már eldöntötte, hogy házát is rétegesen felöltözteti az elkövetkező évekre, hogy megvédje otthonát az elkövetkező téli hideggel és nyári extrém meleggel szemben, akkor itt van most a nagyszerű lehetőség, hogy az új Baumit hőszigetelő rendszerrel együtt, egy plusz ajándékkal is gazdagabb legyen.

 

Külső hőszigetelő rendszerekről 2.

A homlokzati hőszigetelő rendszerek alkalmazása, mint már említettük, számos hasznos, költséghatékony megoldást jelentenek otthonunkban, mindamellett, hogy esztétikailag is nagyon sokat javítanak házunk küllemén és emelnek értékén. 

 

Külső hőszigetelő rendszerekről 1

Amikor azon gondolkodunk, hogy otthonunkat hőszigeteljük-e kívülről vagy sem, segít a döntésben, hogy tudjuk, hogy valójában több problémát is megoldunk ezzel egyszerre. 

Fugázzon Baumittal és megajándékozzuk egy pólóval

Éppen felújítja fürdőszobáját vagy konyháját? Vagy burkolatot cserél az előszobában? Vagy netán az udvaron új pihenő sarkot alakít ki? Lekövezi az előteret? Itt a remek alkalom, hogy mindezek mellett egy új pólóval is gazdagabb legyen!

Játsszon és nyerjen a MAGNAT CERAMIC-kal!

Lakásfelújítást vagy festést tervez? Most duplán lehet szerencséje! Egyrészről élvezheti a megújult otthona szépségét, másrészről, ha szerencséje van, gazdagabb lehet akár 1 millió forinttal is! Válassza a nagyszerű Magnat Ceramic falfestéket és vegyen részt a Poli-Farbe Vegyipari Kft. által meghirdetett Nyereményjátékon!

Új környezetvédő innováció a Baumittól

A Baumit Kft. élen jár olyan innovatív technológiai fejlesztések terén, ami a környezetvédelemmel kapcsolatos. Most legutóbb egy olyan terméket mutatott be, amivel jelentős költségeket lehet megtakarítani a hulladékgazdálkodás terén és hozzájárul az élhetőbb környezet kialakításához. 

Új burkolatragasztó a Baumittól - Baumacol FlexUni Gel

A Baumit kifejlesztett egy új burkolatragasztót, mellyel kényelmesebben, hatékonyabban lehet dolgozni, ez pedig a Baumacol FlexUni Gel.

 

 

DANUBIUS play