Kategóriák

7 tipp a beltéri falak festéséhez

7 tipp a beltéri falak festéséhez

Felkészült a nagy ház festésre? A ház újrafestése egy igen ambiciózus projekt és ha nincs túl sok tapasztalata a beltéri falfestésben, akkor nehéz lehet eldönteni, hol is kezdjünk neki. Segítünk néhány alap felkészülési tippel, hogy elkerülje a hibákat és a nagy "kupit", miközben fel is gyorsulnak a festési munkálatok.

1. Készítse elő a helyet és falakat

Elsőként a falakat kell ellenőrizni. Mindent el kell távolítani az útból, hogy könnyebb legyen a felülethez hozzáférni. Meg kell tisztítani a festeni kívánt falakat, hogy ne legyen rajta pókháló, por és egyéb szennyeződés. Ha a falon hibás részek is találhatóak, akkor azokat festés előtt mindenképp javítani szükséges. Ilyen hibák lehetnek a dudorok a falon vagy a repedések.

2. Használjon kiváló minőségű eszközöket

A megfelelő minőségű munkához, a megfelelő minőségű eszközökre van szükség. Ezek az eszközök lehetnek festőszalagok, hengerek, vödrök, festékkaparók vagy néhány törlőkendő az esetleges lepottyanó cseppek feltörléséhez.

3. Válasszon megfelelő hengert

Amikor kiválasztja a festőhengert, több megoldás közül választhat, mint például a rövidebb vagy hosszabb hengerfejes eszközök. A rövidebb hengerfejek tökéletes megoldásnak bizonyulnak sima beltéri felületek festéséhez. Ha durvább felületet fest, akkor mindenképp válasszon egy hosszabb eszközt.

4. Védje bútorait

Tegyük fel, hogy a festés során a festék mindenhová lecsöpög, ahová egyáltalán nem szerettünk volna festéket juttatni. Szerezzen be néhány olcsóbb nylon takarót vagy lepedőt és fedje le bútorait! Ne felejtse el lefedni a TV-t sem :)

5. Távolítsa el a kapcsolókat és aljzatokat

Ez egy kritikus pont, melyről nem szabad megfeledkezni. Sose fessen a kapcsolók környékén! Általában nagyon nehéz ezeket a részeket körül festeni, még vékony ecsettel is megizzaszthatja az embert. Ha leszereli őket, sokkal gyorsabban haladhat ezeken a területeken és rengeteg időt megspórolhat magának.

6. Kezdjen a mélyalapozással

A mélyalapozó használata azért fontos, mert elősegíti a festék jobb tapadását. Segít az apróbb hibák javításában és használatával elkerülhetjük a festés során az újabb festék réteg felvitelét. Főként a világosabb festékeknél javallott a használata. 

7.  Használjon vásznat a padló védelmére

A vászon egy nagyon jó megoldás lehet a padló védelmére, a festés során. A festéket magába szívja, így az nem fog szét folyni a padlón, ráadásul a vásznat újra felhasználhatjuk egy következő festés során!