Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer 0,75 l
6.550 Ft
5.590 Ft (4.402 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%

Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer 0,75 l

6.550 Ft
5.590 Ft (4.402 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Vonalkód: 5996281027353

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • A fa pórusaiba mélyen behatol
  • Farontó gomba és rovarok elleni védelmet nyújt
Elérhetőség: 11 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer 0,75 l

Alkalmazási terület
Kiválóan alkalmas a kültéri és a nedvességnek kitett faszerkezetek (például: kerítésléc, lambéria, széldeszka, kerti bútorok, nyílászáró szerkezetek, fürdőszobai fafelületek) védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Mélyen beszívódik a farostok közé, azokon erősen megtapad, ezáltal védelmet nyújt a faszerkezeteket veszélyeztető különböző kártevő rovarok (pl. szú) és faelszíneződést okozó gombák ellen. 

A termék megelőző és helyreállító kezelésként is véd a következő célorganizmusok ellen: Hylotrupes bajulus L. (házicincér lárvák és rovarok), Anobium punctatum De Geer (kis kopogóbogár lárvák és rovarok), Lyctus brunneus (barna falisztbogár lárvák és rovarok), Reticulitermes sp. (termesz katonák, nimfák és munkások), Korhadást okozó farontó gombák puha- és keményfán (bazídiumos gombák).

Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez, továbbá már lakkozott, festett fafelületen sem, kizárólag a bevonat teljes eltávolítása után. 

Felület-előkészítés

Új és régi fafelületek előkészítése: a festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet. A még bevonat nélküli, új puhafa- vagy keményfafajtákból készült felületeket finoman csiszolja meg a csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. A régi, elöregedett, korhadt, málló fafelületeket és korábbi zománcfesték vagy lazúr rétegeket teljes mértékben el kell távolítani, le kell csiszolni és portalanítani. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Egzóta fafelületek előkészítése: egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljon kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsa be. 

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán univerzális faanyagvédő felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítani nem szabad. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.

Felhordás módja: ecsettel, mártással, helyreállító kezelésre befecskendezéssel is

Anyagszükséglet:

Megelőzésre: 250 ml/m²

Helyreállító kezelésre: 375 ml/m²

Befecskendezéssel történő alkalmazás esetén (mindig kizárólag ecsetes alkalmazással

kombinálva): 180 ml /m² fafelület (+375 ml/m² fafelület)

Megjegyzés: A megfelelő védelem eléréséhez a fenti ajánlott mennyiséget kell felhordani. A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. 

A Lazurán univerzális faanyagvédő felhordása után a felületet csiszolni nem szabad. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel.

Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

Ecsettel történő felvitel esetén viseljen a vegyi anyagoknak ellenálló védőkesztyűt a keverés és a töltés során. Szórással történő felvitel esetén valamint befecskendezésnél viseljen a vegyi anyagoknak ellenálló védőkesztyűt és bélelt kezeslábast (III. kategória, 6. típus) a felvitel során.

Kültéri kezelés esetén a termék csak ecsettel vihető fel, a talajt pedig megfelelő műanyag fóliával kell lefedni a szárazföldi közegbe történő kibocsátás megelőzése céljából.

A kezelt fát nem szabad felhasználni vízi környezet közelében. Ne alkalmazza olyan helyen, ahol a termék elérheti a felszíni vizeket a kültéri alkalmazás során. Ne alkalmazza olyan fafelületen, amely élelmiszerrel, takarmánnyal, itallal, állatokkal érintkezhet. Kizárólag az időjárás viszontagságainak és folyadékszivárgásnak ki nem tett faanyag kezelésére használja.

A befecskendezéssel megvalósított helyreállító kezeléseket mindig kombinálni kell felületi alkalmazással végzett kuratív kezelésekkel.

Ne juttassa a fel nem használt terméket a talajra, vízfolyásokba, a csőrendszerbe (mosogató, WC stb.) vagy a lefolyóba. A fel nem használt terméket, annak csomagolását és minden egyéb hulladékot (pl. műanyag fólia) a helyi előírások szerint kell ártalmatlanítani.

A kész felületet 72 óra elteltével fesse át a Lazurán vagy a Trinát család valamely, gombaölőt nem tartalmazó termékével.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.