A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

Menü

BAUMIT Baumacol FlexTop+Fibre 25 kg szálerősített burkolatragasztó

Ár:
8.650 Ft (6.811 Ft + ÁFA)

A TERMÉKET TELEPHELYÜNKÖN TUDJA SZEMÉLYESEN ÁTVENNI!

 • Flexibilis
 • Szálerősített
 • Extra + tapadás
 • Vékonyágyazású
 • Nehéz lapok burkolására oldalfalon is
 • Extrém időjárási körülményeknek kitett kültéri felületekre is


A beszerzési árak folyamatos változása miatt,
az árak a "Raktáron, azonnal elvihető" elérhetőségű termékekre vonatkoznak.
Elérhetőség: 20 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás és Paraméterek

BAUMIT Baumacol FlexTop+Fibre 25 kg szálerősített burkolatragasztó

BAUMIT Baumacol FlexTop+Fibre 25 kg szálerősített burkolatragasztó

 

Extra tapadás és erő.

Magas minőségű, szálerősített burkolatragasztó különböző kerámialapok és natúr kőlapok ragasztásához. Különösen alkalmas nagy mechanikai, termodinamikai terhelésnek kitett helyeken (pl.: padlófűtéshez, teraszokra, erkélyekre, medencékre, homlokzatokra). Alkalmas meglévő burkolatra, csempét csempére történő ragasztásra is.

 

A nagy mechanikai és termodinamikai terhelhetőség egyre többször lehet elvárás a kivitelezéseknél. Erre az elvárásra nyújt megoldást a Baumit Baumacol FlexTop+Fibre. Magas minőségű, szálerősítésű, por alakú, vékonyágyazású, flexibilis, víz- és fagyálló burkolatragasztó, mely alkalmas kerámiacsempék, burkolólapok, mozaikok, természetes és műkövek, finomkőlapok, greslapok, szokásos építőipari alapfelületekre történő ragasztására, bel- és kültérben egyaránt.

 

A Baumacol FlexTop+Fibre különösen alkalmas nagy mechanikai, termodinamikai terhelésnek kitett helyeken (pl. padlófűtéshez, teraszokra, erkélyekre, medencékhez, homlokzatokra). Alkalmas meglévő burkolatra, csempét csempére történő ragasztásra is.

 
 • Flexibilis
 • Szálerősített
 • Extra+ tapadás
 • Vékonyágyazású
 • Nehéz lapok burkolására oldalfalon is
 • Extrém időjárási körülményeknek kitett kültéri felületekre is
 • Szemcseméret: 0,6 mm
 • Pihentetési idő: kb. 5 perc
 • Felhasználhatóság:  kb. 4 óra

Alapfelület: Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer részektől mentes, olaj és zsírmentes. Nem lehet víztaszító.

Keverés: A porragasztót tiszta vízbe szórjuk (7,5 liter/25 kg) és lassú járású gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át homogén, csomómentes masszává keverjük, 5 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!

Feldolgozás: A felhordás két munkamenetben történjen. Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a nedves rétegre a Baumacol FlexTop + Fibre ragasztót fogazott glettvassal 45-60˚  egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Lapok beágyazódásának mértéke a ragasztóágyba legalább 65 %-os legyen. Kültérben, nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken, ill. 30×30 cm-nél nagyobb lapoknál kétoldali ragasztókenés szükséges (Buttering Floating – a ragasztóágy legalább 90 %-os), az anyagszükséglet kb. 4-6 kg/m2

Kültérben a burkolatot minimum 1 %-os lejtéssel kell kialakítani. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt. Ajánlott fugaszélesség beltérben min. 3 mm, kültérben min 4 mm, 30×30 cmnél nagyobb burkolatok esetén min. 5 mm.

Fugázás a ragasztás után legkorábban 24 óra után.

Mozgási hézagok (dilatáció) kialakítása: A műszaki előírásoknak megfelelően alkalmazzunk dilatációs profilokat és/vagy rugalmas kitöltő szilikon vagy poliuretán anyagokat, dilatációk beépítése az aljzatoktól és  burkolat fektetésétől függően: pl. fűtetlen aljzatoknál 40 m2-ként, padlófűtésnél 15 m2-ként, nagyobb felületek esetén (pl. folyosók, előcsarnokok stb.) 15 folyóméterenként. A dilatációs hézagok kialakítása az előírt nyomvonalon történjen. A helyszínen kialakított aljzatdilatációk folytatódnak az ágyazatban és a burkolaton is. A feldolgozás során a vonatkozó szabályokat, normákat és műszaki irányelveket tartsuk be.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C és +30 °C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Egyéb adalékszerek– pl. fagyásgátló – hozzákeverése tilos! Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Utókezelés: az elkészült burkolatot minimum 24 óráig védjük közvetlen napsugárzástól és esőtől, 72 óráig fagy sem érheti. Ragasztás előtt a burkolatot nem kell vízben áztatni. Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.

Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Keresés

DANUBIUS play