Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Miért a tél a legjobb időszak, hogy elvégezze a beltéri festést?

Miért a tél a legjobb időszak, hogy elvégezze a beltéri festést?

A téli időszakban is igénybe lehet venni a festők munkáját, hiszen ilyenkor jellemzően van még szabad kapacitásuk, a tavaszi- nyári szezonnal ellentétben. Szezonon kívül rendszerint alacsonyabb áron és rugalmasabb időbeosztással vállalják a munkát.

 

A festő- mázoló szakmában hatalmas szakemberhiány van jelenleg az országban. Éppen ezért fontos előre gondolkodnunk, ha szeretnénk szakemberre bízni otthonunk beltéri festését. Akár a téli időszakban is igénybe lehet venni a festők munkáját, hiszen ilyenkor jellemzően van még szabad kapacitásuk, a tavaszi- nyári szezonnal ellentétben. Szezonon kívül rendszerint alacsonyabb áron és rugalmasabb időbeosztással vállalják a munkát. Ezzel kompenzálni tudjuk az esetlegesen plusz kiadásokat, melyet például a megnövekvő fűtésköltségek okozhatnak. Emellett az eszközök és a festékek ára is kedvezőbb, mintha főszezonban szeretnénk megvásárolni azokat.

 

Ügyelnünk kell azonban néhány fontos dologra, ha a téli időszakban szeretnénk kifesteni otthonunkat, vagy az irodát. Festékfajtától függően, hozzávetőleg 20-30 foknak kell lennie a szobában ahhoz, hogy a falra felkent festék egyenletesen megszáradjon. Illetve figyelnünk kell a megfelelő szellőztetésre is, ami óránként 15-20 percet jelent száraz időben. Amennyiben kint párásabb, csapadékosabb az időjárás, elegendő félóránként 2-3 perc is.

Gyorsíthatjuk a száradási folyamatot, hogy minél hamarabb birtokba vehessük az adott helyiséget, ha egy rétegben fedő és gyorsan száradó festéket választunk. Ez drágábbá teheti a lakásfelújításunkat, de abban az esetben, ha télen szeretnénk erre sort keríteni, nem érdemes ezen spórolnunk, hiszen a mérőórák is pörögnek közben.

 

Keresés