A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

METYLAN tapétaragasztó 200 g Spezial

2.990 Ft (2.354 Ft + ÁFA)

> nehéz és speciális papírtapéta, valamint vinyl-, parafa- és selyemtapéta ragasztásához ajánlott

> univerzális, könnyen felhordható

> nagyfokú ragasztási szilárdság

> rendkívül jó ellenálló képesség a nedvességgel szemben

> a magas kezdeti tapadás ellenére jól korrigálható

Nem értékelt
Elérhetőség: 9 db raktáron

A beszerzési árak folyamatos változása miatt, az árak a "Raktáron, azonnal elvihető" elérhetőségű termékekre vonatkoznak.

Leírás és Paraméterek

METYLAN tapétaragasztó 200 g Spezial

METYLAN tapétaragasztó 200 g Spezial

Nehéz és speciális (struktúra, fűrészporos, prégelt) papírtapéta, valamint vinyl-, parafa- és selyemtapéta ragasztásához ajánlott - nedvszívó felületre és a ragasztandó típushoz elõírt keverési arányban. Gyorsan és csomómentesen oldódik, 20 perc után felhasználásra kész. Könnyen felhordható és tiszta munkát tesz lehetõvé.

Tulajdonságok:

 • univerzális

 • nagyfokú ragasztási szilárdság

 • rendkívül jó ellenálló képesség a nedvességgel szemben

 • a magas kezdeti tapadás ellenére jól korrigálható

 • a tapéta hátoldalára könnyen felhordható

 • a hőmérsékletingadozásnak jól ellenáll, cement- és mészálló

 • könnyen bekeverhető és könnyen felhordható

 • csomómentesen elkeverhető

 • géppel könnyen felhordható

 • biztonságos és tartós tapétázást biztosít

 •  

Felhasználás:

Az alapfelület előkezelése: az alapnak simának, száraznak, tisztának, nedvszívó- és hordozóképesnek kell lennie. A falakat és a plafont alaposan tisztítsuk meg. A régi tapétát Metylan Tapétaleoldóval távolítsuk el. A réseket és a repedéseket Metylan Réskitöltő glettanyaggal ki kell egyenlíteni. Amennyiben szükséges, az alapfelületet Metylan Felületsimító glettanyaggal, simítsuk át. Erősen nedvszívó alapot Metylan Spezial tapétaragasztó és víz 1:40 arányú keverékével ajánlatos előkezelni.

A ragasztó bekeverése: a doboz tartalmát hideg vízben elkeverjük. Kb. 2-3 perc múlva felkeverjük, majd 20 perc után ismét erőteljesen átkeverjük, ezzel a Metylan Spezial felhasználásra kész. Metylan Ovalit T tapétaragasztó 20%-os hozzáadásával növelhetjük a nedvességállóságot és a ragasztóerőt (1 doboz Metylan Ovalit T minden doboz Metylan Spezialhoz).

Tapétázás:

a) Tapéták és fűrészporos tapéták: a tapétát egyenletesen be kell kenni ragasztóval, össze kell hajtani és puhulni kell hagyni. Végül fel kell hordani.

b) Struktúra tapéták: a tapétát egyenletesen be kell kenni ragasztóval, a közepe felé egyszer összehajtani és feltekerni. Elegendő puhulási idő után (kb. 10 perc) ütköztetve felhordani, hengerrel vagy spaklival a levegőbuborékokat kisimítani.

c) Diszperziós ragasztó hozzáadása: Metylan Ovalit T 20%-os hozzáadása emeli a ragasztási szilárdságot ill. a nedvességgel szembeni ellenállást. Ezenkívül az Metylan Ovalit T hozzákeverése az egészben lehúzható tapéták esetében azok eltávolítása után, szakszerű feldolgozás esetén megkönnyíti a fennmaradó papírrétegre való újbóli tapétázást.

d) Egyéb: átlapolással történő felhordás esetén (papír hátoldalú vinil tapéták esetében) pl. sarkokban, kandallók, ablakok mellett a tubusos Metylan tapéta utánjavító és szélragasztó használata ajánlott.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
DANUBIUS play