Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Trinát Radiátorzománc 100 Fehér 0,5 l
5.650 Ft
4.850 Ft (3.819 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%

Trinát Radiátorzománc 100 Fehér 0,5 l

Színek
 
Kiszerelések
5.650 Ft
4.850 Ft (3.819 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%
Vonalkód: 5995061606047

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • Hőálló
  • Kiválóan tapad
  • Jól terül
  • Tartósan magasfényű, rugalmas, ütésálló bevonat
Elérhetőség: 3 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Trinát Radiátorzománc 100 Fehér 0,5 l

Termékleírás

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri acélfelületű fűtőtestek (radiátorok, csővezetékek) bevonataként alkalmazható. 

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

Új vas, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak).

Régi vas, illetve acélfelületek előkészítése: A korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa.

Belső térben történő alkalmazás esetén, a zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után, a felületet lehetőleg 2 órán belül fesse le Trinát radiátorzománccal. Külső térben, a festést megelőzően, alapozza a felületet Trinát korróziógátló alapozóval (2 rétegben, rétegenként min. 40µm száraz rétegvastagságban). Alapozást követően a bevonatrendszer hőállósága csökken, mivel a Trinát korróziógátló alapozó csak megközelítőleg 80 °C hőmérsékletig hőálló.

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát termol radiátorzománc felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % Trinát szintetikus hígítóval hígítsa. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.

Felhordás módja: ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. A rétegeket az úgynevezett „nedves a nedvesen” eljárással 3 órán belül, vagy ha már megszáradt az előző felhordás, 24 óra elteltével kell felvinni. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Irányadó beállítások:

 airless szóráshozpréslevegős szóráshoz

fúvóka:0,009”-0,011”1,5 -2 mm

nyomás:180-200 bar2-4 bar

fúvókaszög:25° – 65°-

hígítás:hígítás nem szükséges5-10 %

kifolyási idő:-DIN 4 pohárral: 30-50 sec

Színezhetőség: a Trinát radiátorzománc fehér színben kapható.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.

Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.