Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Trinát Metal Fémfesték Selyemfényű 7012 Bazaltszürke. 0,75 l
8.450 Ft
7.190 Ft (5.661 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%

Trinát Metal Fémfesték Selyemfényű 7012 Bazaltszürke. 0,75 l

Színek
Kiszerelések
0,75 l
8.450 Ft
7.190 Ft (5.661 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Vonalkód: 5904000047117

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • Selyemfényű alapozó és fedőfesték egyben
  • Akár közvetlenül rozsdára is festhető, elegendő a laza, pergő rozsdát eltávolítani
  • Aktív rozsda elleni védelmet biztosít
  • Vas-, acél-, réz- és alumíniumfelületekre
  • Gyorsan szárad és kiválóan terül
Elérhetőség: 2 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Trinát Metal Fémfesték Selyemfényű 7012 Bazaltszürke. 0,75 l

Termékleírás

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri vas-, alumínium-, acél- és rézfelületek bevonataként alkalmazható. Különösen ajánlott rozsdás felületek felújítására. Korróziógátló alapozó használata nem szükséges.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen tiszta száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

Új és régi fémfelületek esetén is zsírtalanítsa a felületet, majd vízzel öblítse le. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak). Régi, korábban már festett felületek esetén finoman csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa. 

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. Ügyeljen arra, hogy felkeverés közben a festékbe ne kerüljenek légbuborékok. A Trinát Metal fémfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem javasolt.

Felhordás módja: ecsettel, lakkhengerrel vagy megfelelő szóróberendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Irányadó beállítások:

 airless szóráshozpréslevegős szóáshoz

fúvóka:

0,009”-0,011” 1,5 -2 mm

nyomás: 180-200 bar2-4 ba

fúvókaszög:25°-65°-

hígítás:5-10 %5-10 %

kifolyási idő:-DIN 4 pohárral: 30-50 sec

Az alapfelület előkészítése után a festést lehetőleg 2 órán belül kezdje el. A második réteget 2 órával az első réteg után fesse fel, akkor is, ha az első réteg még nedves. Ha ez nem lehetséges, legalább 48 órát várjon a rétegek felfestése között.

Színezhetőség: a Trinát metal fémfesték fehér, 4 gyárilag lekevert színben, illetve 5 kalapácslakk színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.

Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.

Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.