A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

Trinát Korróziógátló Alapozó 200 Szürke 1 l

7.790 Ft
6.650 Ft (5.236 Ft + ÁFA)
-15%

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • 5 év korrózióvédelem
  • Esztétikus, egyenletes felületet biztosít
  • Jól terül, könnyen csiszolható, matt bevonatot képez
  • Nem tartalmaz aromás szénhidrogéneket
Nem értékelt
Elérhetőség: 1 db raktáron

A beszerzési árak folyamatos változása miatt, az árak a "Raktáron, azonnal elvihető" elérhetőségű termékekre vonatkoznak.

A megjelenített kép illusztráció is lehet. A gyártó előzetes bejelentés nélkül változtathat a terméken, vagy annak csomagolásán. Az esetleges eltérésekből adódó károkért webáruházunk nem vállal felelősséget, de minden esetben törekszik a legpontosabb adatok közlésére.

Leírás és Paraméterek

Trinát Korróziógátló Alapozó 200 Szürke 1 l

Termékleírás

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fémfelületek (vas, acél) korróziógátló bevonataként alkalmazható.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és javítani. 

Új vas, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak). 

Régi vas, illetve acélfelületek előkészítése: a korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa.

A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületen lehetőleg 2 órán belül, kezdje el a festést a Trinát korróziógátló alapozóval.

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát korróziógátló alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2%, préslevegős szóráshoz max. 10% Trinát szintetikus hígítóval hígítsa. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.

Felhordás módja: ecsettel, hengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Irányadó beállítások:

 airless szóráshozpréslevegős szóráshoz

fúvóka:0,009”-0,011”1,5 -2 mm

nyomás:180-200 bar2-4 bar

fúvókaszög:25°-65°-

hígítás:hígítás nem szükséges5-10 %

kifolyási idő:-DIN 4 pohárral: 30-50 sec

Színezhetőség: a Trinát korróziógátló alapozó fehér és gyárilag lekevert színekben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.

Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.

A Trinát korróziógátló alapozó nem festhető át olyan festékekkel, amelyek aromás oldószereket tartalmaznak.

A Trinát bevonatrendszerek tervezhető élettartama megfelelően rozsdátlanított acélfelületen 5-8 év.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.