A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

Trinát Aqua Magasfényű Zománcfesték - Válasszon Színt

6.350 Ft
5.450 Ft (4.291 Ft + ÁFA)
-14%

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715


  • Nagy fedőképességű, magasfényű csillogást adó, vizes bázisú átvonófesték

  • Száradása gyors, nem jár oldószeranyaggal

  • Hosszan ellenáll az UV sugárzásnak, sárgulásra nem hajlamos

Nem értékelt
Elérhetőség: Rendelésre (kb. 2-3 nap)

A beszerzési árak folyamatos változása miatt, az árak a "Raktáron, azonnal elvihető" elérhetőségű termékekre vonatkoznak.

A megjelenített kép illusztráció is lehet. A gyártó előzetes bejelentés nélkül változtathat a terméken, vagy annak csomagolásán. Az esetleges eltérésekből adódó károkért webáruházunk nem vállal felelősséget, de minden esetben törekszik a legpontosabb adatok közlésére.

Leírás és Paraméterek

Trinát Aqua Magasfényű Zománcfesték - Válasszon Színt

TERMÉKLEÍRÁS- Vízzel higítható zománcfestékre van szükséged?- Gyerekjátékokon is alkalmazható, időjárásálló festéket keresel?Ha Téged is kötnek az egészség- és munkavédelmi előírások, a Trinát Aqua időjárásálló magasfényű, vizes bázisú zománcfesték megoldja a problémáidat! Gyorsan szárad, nincs kellemetlen oldószerszaga, kül- és beltéri fa- valamint acélfelületek bevonására kiválóan alkalmas, egyenletes, esztétikus felületet képez.


HOGYAN KÉSZÍTSD ELŐ A FESTENDŐ FELÜLETETET A VIZES BÁZISÚ ZOMÁNCFESTÉSHEZ?


- Legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített.- Amikor faelemmel dolgozol, a felület 
legfeljebb 5% nedvességtartalmú legyen.


ALAPOZÁS ÚJ FAFELÜLETEN:


- Nom csiszolóvászonnal csiszold és portalanítsd!- Kültéri faelemnél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel, vagy Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel kezeld a megelőző védelem érdekében!- Száradás után alapozd Trinát Aqua univerzális alapozóval, majd csiszold és portalanítsd újra!


ALAPOZÁS ÚJ VAS ÉS ACÉL FELÜLETEN:


- A rozsdát mechanikai úton távolítsd el!- Zsírtalanítsd a felüleletet, amit zsíroldószeres vízzel végezz, mivel a közvetlen oldószeres tisztítás zsíros nyomot hagy.- 2 órán belül vond át Trinát Aqua korróziógátló alapozóval, majd száradás után Trinát Aqua univerzális alapozóval.


HOGYAN ÉPÍTSD EGYMÁSRA A RÉTEGEKET?


- Korróziógátló alapozás: 1 réteg Trinát Aqua korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban.- Közbenső festés: belső térben 1 réteg, külső térben
 2 réteg Trinát Aqua univerzális alapozó, rétegenként 40 mm száraz rétegvastagságban.
- Befejező réteg: felkevert Trinát Aqua időjárásálló magasfényű zománcfesték 1 rétegben min. 30 mm száraz rétegvastagságban.


ALAPOZÁS RÉGI, FESTETT FELÜLETEN:


- A faelemet csiszold, portalanítsd, a hibákat javítsd Progold Unikitt mestertapasszal – a nagyobb mélyedéseket Progold diszperziós mélyedéstapasszal-, ezt követően csiszold és portalanítsd újra a felületet!- Fémfelületről mechanikai úton távolítsd el a rosszul tapadó bevonatot!- Ha több mint 20 % korrodált a felületnek, hordd fel újra a teljes bevonatrendszert!- Ennél kisebb hiba esetén a hibahelyeket rozsdátlanítsd, vond át Trinát Aqua korróziógátló alapozóval, majd Trinát Aqua univerzális alapozóval.


TRINÁT AQUA MAGASFÉNYŰ ZOMÁNCFESTÉK, MINT MŰANYAGFESTÉK: A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE KEMÉNY PVC MŰANYAG FELÜLETEN:


- Tisztítsd meg
 a szennyeződésektől, majd csiszold és portalanítsd a felületet!- Vond be Trinát Aqua univerzális alapozóval,
 száradása után pedig a felkevert Trinát Aqua időjárásálló magasfényű zománcfestékkel.- Egyéb műanyagok esetén festés előtt alkalmazz próbfestést.


HOGYAN HASZNÁLD A TRINÁT AQUA IDŐJÁRÁSÁLLÓ MAGASFÉNYŰ VIZES ZOMÁNCFESTÉKET?


- A termék +5 C fok alatti és + 25 C fok feletti hőmérsékleten nem alkalmazható.- Felhasználásra készen, egymással keverhető fehér és 14 gyári színben, 1 literes kiszerelésben kerül forgalomba. A Trinát aqua kolor magasfényű zománc színkeverőgépen több ezer színárnyalatban keverhető.- Ahol higításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2%, préslevegős szóráshoz max. 10% tiszta vizet használj.- Egy réteg anyagszükséglete: 0,1 l/m2, +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett, kb. 1 óra múlva porszáraz, 2 óra múlva átfesthető, amennyiben a nedves rétegvastagság nem több mint 100 μm.- Akrilecsettel, lakkhengerrel, szórógéppel hordhatod fel. Utóbbi esetben Airless szóráshoz a javasolt beállítások: fúvóka: 0,009”-0,011”, nyomás: 180-200 bar, fúvókaszög: 25 fok – 65 fok, higítás nem szükséges; préslevegős szóráshoz: fúvóka: 1,5-2 mm, nyomás: 2-4 bar, higítás: 5-10%.- A műanyag felületeket érdesítsd festés előtt!


MIT KELL MÉG TUDNOD A TERMÉKRŐL?


- A javasolt rétegfelépítés ajánlás, nem mentesít a felület vizsgálatától.- Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik.- A vizes bázisú zománcfesték +5 és + 30 C fok között fedett helyen, tűző naptól, fagytól védve tárolandó.- Az anyagszükségletet a bevonandó felületen
kell meghatározni.- Engedélyszám gyermekjátékokon történő alkalmazásra: ÉMI-TÜV C-397944-2


SZAKEMBER TIPPJE:


- A Trinát aqua magasfényű zománcfesték kiváló block-fest tulajdonsággal rendelkezik, azaz meleg, párás időben 
a nyílászárók fix és nyíló szárnyai nem ragadnak össze.
 Ezért nincs gond, ha esetleg ilyen időben zománcozol! 

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.