Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Tikkurila VALTTI COLOR  NEW vékony lazúr 0,9 l
7.150 Ft (5.630 Ft + ÁFA)

Tikkurila VALTTI COLOR NEW vékony lazúr 0,9 l

Színek
 
Kiszerelések
0,9 l
7.150 Ft (5.630 Ft + ÁFA)
Vonalkód: 5902829027006

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • matt, félig áttetsző lazúr kültéri fa felületekre
  • fokozza a fa természetes struktúráját és kiemeli szépségét
  • növeli a fa nedvességgel és UV sugárzással szembeni védelmét
  • ellenálló felületet képez a bio korrózióval szemben
Elérhetőség: 1 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Tikkurila VALTTI COLOR NEW vékony lazúr 0,9 l

Tikkurila VALTTI COLOR  NEW vékony lazúr 0,9 l

Matt, félig áttetsző lazúr kültéri fa felületekre. A Valtti Color New mélyen behatol a fába, fokozza a fa természetes struktúráját és kiemeli szépségét. Ellenálló felületet képez a bio korrózióval szemben, továbbá növeli a fa nedvességgel és UV sugárzással szembeni védelmét. A Valtti Color NEW a Valtti Base+-szal alapozott fa felületek fedő festékeként ajánlott. Alkalmazás: kültéri fa felületek: falak, ablakkeretek, ajtók, kerítések, korlátok, lugasok, kerti bútorok, stb. kezelésére.

Kiadósság: csiszolt, sima fa felületek: 8-12 m2/liter/réteg. Fűrészelt fa felületek: 4-8 m2 /liter/réteg. A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.

Száradási idők: érintésszáraz 4-8 óra múlva, átfesthető kb. 24 óra múlva.

Felhasználás:

A kezelendő fa felülete legyen száraz, tiszta, a fa relatív nedvességtartalma legyen 20% alatt, a levegő hőmérséklete legalább +5°C, de nem magasabb, mint +25°C, relatív páratartalma pedig 80% alatt. Felhordás előtt a felületet át kell csiszolni, az éles széleket csiszolópapírral le kell kerekíteni. A festendő felületet alaposan meg kell tisztítani minden kéregtől, szártól, talajmaradványtól, zsírtól, olajtól, penésztől, viasztól, gombától, kártevőktől vagy más olyan fertőzéstől, amely a tapadást csökkenti. Távolítson el minden mész-, cement- vagy habarcsfoltot, mivel azok foltosodást okozhatnak, illetve a lazúr tartósságát csökkenthetik. A felületi hibákat, hiányzó részeket egészítse ki fával, a repedéseket, lyukakat pedig töltse ki a végleges színnél kissé világosabb árnyalatú fa glettel. A csomókat távolítsa el (helyüket töltse ki tiszta fával) vagy kezelje a megfelelő szerrel. A töréseket, repedéseket és az egyéb sérüléseket töltse ki, az egyenetlen felületeket egyenlítse ki jó minőségű fa glettel, melynek színe kissé világosabb az elérni kívánt színtől. Tisztítsa meg a felületet és távolítsa el az esetleges penészt a megfelelő tisztítószerrel. A már meglévő fényes bevonatokat és a javított felületeket alaposan csiszolja meg, hogy a Valtti Color New megfelelően beszívódhasson a felületbe. Ha szükséges csiszolja át a teljes felületet. Régi felületek festése előtt ajánlott tesztfestést végezni. A kezeletlen fa felületet a Valtti Color New használata előtt alapozza Valtti Base+ alapozóval.

Felhordás előtt és közben is időnként, alaposan keverje el a favédő lazúrt. Hordjon fel két réteg Valtti Color New-t ecsettel, szórással, vagy bemerítéses technikával, szálirányban haladva. Használja a lazúrt bőségesen a bütü részeken. A végső színhatás függ a kezelt fa fajtájától és a felület eredeti színétől. Napfénynek kitett kültéri fa felületekre javasolt színezett termék használata, mert csak így érhető el a megfelelő UV-védelem.

Tisztítás: tisztítás előtt törölje le a lehető legtöbb festéket, majd tisztítsa azokat 1050-es lakkbenzinnel vagy Everal 1050-es hígítóval.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.