A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

Thermotek Lábazati Vakolat Szemcse Világosszürke - "D" 2,1 kg

1.390 Ft
1.190 Ft (937 Ft + ÁFA)
-14%

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • Elegáns megjelenés
  • Tartós
  • Időjárásálló, kiváló víz- csapóeső- és fényálló felületet biztos
Nem értékelt
Elérhetőség: Rendelésre (kb. 2-3 nap)

A beszerzési árak folyamatos változása miatt, az árak a "Raktáron, azonnal elvihető" elérhetőségű termékekre vonatkoznak.

A megjelenített kép illusztráció is lehet. A gyártó előzetes bejelentés nélkül változtathat a terméken, vagy annak csomagolásán. Az esetleges eltérésekből adódó károkért webáruházunk nem vállal felelősséget, de minden esetben törekszik a legpontosabb adatok közlésére.

Leírás és Paraméterek

Thermotek Lábazati Vakolat Szemcse Világosszürke - "D" 2,1 kg

Szállítási formájában két komponensből áll: egy kötőanyag komponensből (4,5 kg) és az ebbe belekeverendő színes szemcsékből (5 db, egyenként 2,1 kg-os színes szemcse hozzáadásával 15 kg készterméket kapunk). Összekevert állapotban 1,5 mm-es szemcsenagyságú színes, homogén massza. Kötőanyaga módosított akrilát diszperzió. Mindenféle időjárási körülmények között tartós.

Technikai adatok

Alkalmazási terület

HOMLOKZATOKON, FŐKÉNT LÁBAZATI FELÜLETEKEN ÉS BELTÉRI FALFELÜLETEKEN DEKORÁCIÓS CÉLBÓL, ILLETVE BETONFELÜLETEKEN ÉS CEMENTVAKOLATOKON ALKALMAZHATÓ.

Színek száma / színezhetőség

A TERMÉK SZÍNÉT A KÖTŐANYAGHOZ KEVERT SZEMCSÉK SZÍNE FOGJA MEGHATÁROZNI. A 1,5 MM-ES SZÍNES SZEMCSÉK 10 FAJTA ALAPSZÍNBEN KAPHATÓAK (ALAPSZÍNEK: FEHÉR, CITROMSÁRGA, NARANCS, PIROS, VÖRÖS, BÉZS, BARNA, VILÁGOSSZÜRKE, SÖTÉTSZÜRKE, FEKETE), MELYEK VARIÁLÁSÁVAL AZ ELŐÁLLÍTHATÓ SZÍNEK SZÁMA GYAKORLATILAG KORLÁTLAN.

Külső megjelenés

MEGFELELŐ SZÍNŰ, SELYEMMATT, ESZTÉTIKUS FELÜLETŰ

Anyagszükséglet / kiadósság

4,5 – 5 KG/M2

Felhordás módja

A FELÜLETRE SZEMCSEVASTAGSÁGBAN ROZSDAMENTES ACÉL SIMÍTÓVAL KELL FELHÚZNI, MAJD A FELÜLETRE GLETTSZERŰEN RÁVASALNI. ÜGYELJÜNK ARRA, HOGY A SZÍNES SZEMCSÉK KÖZÖTT NE LEGYENEK ÜRES HELYEK.

Rétegszám 

Száradási idő48 óra

Hígíthatóság

A TERMÉKET NEM KELL HÍGÍTANI.

Az alkalmazás feltételei:

Az anyag előkészítése:

A 4,5 kg kötőanyagba lassú fordulatú, rozsdamentes keverőszáras fúrógéppel keverjük bele öt egész tasak, egyenként  2,1 kg-os színes szemcsét a színárnyalatnak megfelelő arányban. Ügyeljünk arra, hogy a keverés során a szemcsék ne roncsolódjanak, mert az a kötőanyag elszíneződéséhez vezet. Rövid levegőztetés után a termék felhasználásra kész.

Felület előkészítés:

Új felület esetén: Új, festetlen felületeket portalanítás után HÉRA falfix diszperziós mélyalapozóval kell beereszteni, hogy a felület szívóképességét kiegyenlítsük. Ezután az esetleges kisebb felületi hibákat kültéri glettel ki kell javítani. A sima felületet javasoljuk a termék színével megegyező THERMOTEK kolor vakolatalapozóval alapozni.

Régi felület esetén: Régi felületek bevonása előtt a laza, pergő, mészréteget, festékmaradványokat stb. mechanikai úton el kell távolítani. A portalanított felületet ebben az esetben is HÉRA falfix diszperziós mélyalapozóval kell előkezelni. Kisebb repedések, illetve a felületi egyenetlenségek kültéri porglettel javíthatók ki, majd a glettelt felületet a lábazati vakolat színével megegyező THERMOTEK kolor vakolatalapozóval javasoljuk alapozni.

Felhordás:

A lábazati vakolatot alaposan felkeverjük, amennyiben szükséges kevés vízzel a felhordási konzisztenciára beállítjuk. A felhordást rozsdamentes acél glettvassal végezzük, úgy, hogy az anyagot glettszerűen hordjuk fel a felületre. Ügyeljünk arra, hogy a színes szemcsék között ne legyenek üres helyek. Egyenletesebb felület érhető el, ha a szemcse színével közeli vagy egyező színű THERMOTEK kolor vakolatalapozóval alapozza a felületet. Kültéri alkalmazás esetén +10℃-tól +30℃-ig terjedő levegő és felületi hőmérséklet mellett hordható fel! Alacsonyabb hőmérsékleten a száradási idő jelentősen megnő. Ügyeljünk arra, hogy felhordás száraz időben történjen, mert a csapóeső a még nedves, nem teljesen átszáradt bevonatot lemoshatja ill. károsíthatja. Tűző napon vagy esős, párás időben nem szabad a terméket felhordani! Kültéri vízszintes felületeken ne alkalmazzuk!

Megjegyzés:

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani. Továbbá, a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból, a festék szakmai ismeretek hiányából adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +10℃ alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5℃ és +30℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.