Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Thermotek Dryvit Homlokzatfelújító Festék L És Fehér 15 l
40.190 Ft
34.490 Ft (27.157 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%

Thermotek Dryvit Homlokzatfelújító Festék L És Fehér 15 l

Színek
 
Kiszerelések
40.190 Ft
34.490 Ft (27.157 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%
Vonalkód: 5996281075637

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • Öntisztuló
  • Páraáteresztő
  • Alga- és penészgátló adalékkal
Elérhetőség: 1 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Thermotek Dryvit Homlokzatfelújító Festék L És Fehér 15 l

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A vakolat minősége legyen min. vH 10. Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartóssága homlokzatfelületeken kétséges.

Új, vakolt felületek:

Alapozáshoz a THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító alapozó használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.

Szanáló vakolatok felületei:

Az ún. szanáló vagy párologtató vakolatok felületeinek átfestésére a THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító festék alkalmas. A felület előkészítése megegyezik az új vakolat felületeknél leírtakkal. Kétes esetben kérjük, számolja ki a páradiffúziós adatok alapján az alkalmasságot.

Régi, már diszperziós festékkel festett felületek:

Portalanítsuk a felületet, távolítsuk el a porló, leváló felületrészeket, javítsuk ki az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal, majd alapozzunk THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító alapozóval.

Régi homlokzati hőszigetelő rendszerek felújító festéséhez:

A festés előtt alaposan vizsgáljuk meg a hőszigetelő rendszer fedő vakolatának hordképességét. 20-25 éves felületeknél sok esetben a felület már nem hordképes és ezért csak átfestéssel nem újítható fel. Még hordképes felületek esetében tisztítsuk meg a festendő felületet a rárakodott portól és szennyeződésektől, majd alapozzunk THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító alapozóval. Az alapozó száradása után min. 2 rétegben hígítatlan állapotban hordjuk fel a THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító festéket.

Algával szennyezett felületek felújító festéséhez:

Az algával szennyezett felületet először THERMOTEK DRYVIT homlokzattisztító lemosóval kell kezelni. A termék használata előtt olvassa el a rá vonatkozó műszaki ismertetőt. Ez a termék elpusztítja az alga szennyeződést. A felületet kb. 24 óra múlva nagynyomású mosóval vagy vizes kefével tisztítsa meg az elpusztult algától, majd a szokásos módon alapozza THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító alapozóval. A homlokzat végleges megjelenését a 2 rétegben felhordott THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító festék fogja biztosítani. Ez a termék filmvédő biocidot is tartalmaz, így az újabb algásodástól kevéssé kell tartani.

Megjegyzés:

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani. Továbbá, a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból, a festék szakmai ismeretek hiányából adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5℃ és +30℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Technikai adatok

Alkalmazási terület

HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZEREK FEDŐVAKOLATÁNAK FELÚJÍTÓ FESTÉKE. KIVÁLÓAN ALKALMAS MEGLÉVŐ HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZER FEDŐVAKOLATAINAK ÚJRASZÍNEZÉSÉRE (AKÁR MŰGYANTA BÁZISÚ VÉKONYVAKOLAT VAGY FESTÉK ESETÉN IS). ÁSVÁNYI VAKOLATTAL VAKOLT ÉPÜLETHOMLOKZATOK ÉS LÁBAZATOK (MIN. VH 10 MINŐSÉGŰ), TOVÁBBÁ EGYÉB BETON, TÉGLA-, MÉSZHOMOKTÉGLA FELÜLETEKRE, MŰEMLÉKÉPÜLETEKRE. A KORÁBBAN MŰANYAGBÁZISÚ FESTÉKKEL FESTETT VAGY HORDKÉPES KŐPOROZOTT FELÜLETEKRE IS ALKALMAZHATÓ.

Színek száma / színezhetőség

SZÍNKEVERŐGÉPEN A THERMOTEK DRYVIT HOMLOKZATFELÚJÍTÓ FESTÉK TÖBB SZÁZ SZÍNBEN SZÍNEZHETŐ. MINDEGYIK, A RECEPTEK SZERINT GÉPPEL SZÍNEZETT ÁRNYALAT UV-ÁLLÓ.

Külső megjelenésMatt

Anyagszükséglet / kiadósság8 m2/l

Felhordás módja

ALAPOS FELKEVERÉS UTÁN ECSETTEL, HENGERREL.

Rétegszám2 réteg

Száradási idő4 óra

Hígíthatóság

SZÜKSÉG ESETÉN MAX. 1% VÍZZEL.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.