A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

TETOL FB faanyagvédőszer oldat 10 l gomba- és rovar ellen /sárga

10.500 Ft (8.268 Ft + ÁFA)

A terméket telephelyünkön tudja személyesen átvenni!

> tűz- gomba- és rovarkárosítással szembeni megelőző és részleges megszüntető védelmére szolgáló készítmény

> fenyő és lombos faanyagokhoz

Nem értékelt
Elérhetőség: Rendelésre (kb. 2-3 nap)

A beszerzési árak folyamatos változása miatt, az árak a "Raktáron, azonnal elvihető" elérhetőségű termékekre vonatkoznak.

Leírás és Paraméterek

TETOL FB faanyagvédőszer oldat 10 l gomba- és rovar ellen /sárga

Fenyő és lombos faanyagok tűz- gomba- és rovarkárosítással szembeni megelőző és részleges megszüntető védelmére szolgáló készítmény. A faanyagvédőszer ammónium- és bórvegyületeket tartalmazó, vízben oldható sókeverék. Hő hatására víz és a lángot fojtó ammóniagáz keletkezik, valamint a felület izzik, ill. szenesedik, lánggal nem ég. Beltéri, max. 75%-os relatív páratartalmú, a csapadék közvetlen hatásaitól védett épületszerkezetek (tetőszerkezetek, párnafák, fa nyílászáró szerkezetek, fa födémek, egyéb építési faanyagok) égés-késleltetésére, gomba és rovarkárosítók által veszélyeztetett faanyagok megelőző védelmére alkalmas. A készítményt olyan helyre célszerű felhasználni, ahol a faanyag védelme mellett a beépített faanyagok nehezen éghetővé tétele a cél, ill. ha az előbbi követelményt építési vagy tűzvédelmi hatóság kötelező (vagy ajánlott) jelleggel előírja.

Nem alkalmazható : kültéri faanyagok szabadtéri helyszíni kezelése céljából, vagy időjárás viszontagságainak kitett faanyagok esetében, továbbá játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezeteinek, valamint élelmiszerekkel, takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez. (pl. gyümölcsös ládák).

Védőhatás : célszerű a kezelést 5-10 évenként ellenőrizni és szükség esetén megismételni. A már kezelt faanyag újbóli felülvizsgálata különösen akkor indokolt, ha a környezet páradús, mert a lecsapódó nedvesség miatt a védőszer veszíthet hatásosságából. A rovarok elleni védelmet bór hatóanyagok biztosítják, de mivel ezek kizárólag gyomorméregként hatnak a rovarra, a faanyag felületi védelme nem biztosítja a teljes faanyag rovarmentesítését. Faanyagvédelmi szempontból jelentős a gombaölő hatása is. Szakszerű és az előírás szerinti védőszer felvitele esetén a kezelt faanyag az érvényben lévő előírásokban foglaltak szerint nehezen éghetőnek (B1) minősül. A kezelt anyag égése során nem keletkeznek fojtó, erősen mérgező gázok (pl. klór, sósav).

Felhasználás:

A mázolással történő felületkezeléshez 30%-os oldatot kell készíteni (7 liter víz + 3 kg sókeverék). Az oldódást +5 °C felett keveréssel, meleg víz (víz hőmérséklete max. 40 °C lehet) felhasználásával lehet elősegíteni. +5°C alatt nem alkalmazható. Csak üledékmentes oldattal végezhető a kezelés.

A kezelendő faanyagnak lemosottnak, száraznak, kéregháncs- és mindenféle szennyeződéstől (por, zsír stb.) mentesnek kell lennie. Az anyag nem tartalmazhat aktív gomba- és rovarfertőzött részt, ill. az ilyen faanyagot előtte megszüntető hatású faanyagvédôszerrel kezelni kell. A már korábban festett, ép felületeket a kezelés előtt csiszolással és portalanítással kell előkészíteni. A kezelendő faanyag nedvességtartalma ne haladja meg a 15%-ot. A kezelés után a faanyag ne repedjen meg; ha a magasabb nedvességtartalom miatt mégis megrepedne, a repedéseket ismét kezelni kell. A jobb védőhatás érdekében célszerű alkatrészben elvégezni a kezelést, mert így a csapok – furatok védelme is megtörténik.

A fenti összetétel szerint elkészített oldattal, égéskésleltetésre történô felhasználás esetén, többször alaposan be kell mázolni a faanyagot. Az egyes rétegek között min.4 óra száradási időt kell hagyni. A termék felhordható áztatással és szórással is. Ajánlott felhordási hőmérséklet: +5°C - +25°C között. A kezelés tűzvédelmi szempontból akkor lesz hatásos, ha a felületre jutó védőszer (sókeverék) mennyisége legalább 380 g/m2, azaz kb. 30 %-os oldatból kb. 1,20 l/m2. Ha csak gomba- és rovarelleni megelőző védelmet várunk el a kezeléstől, akkor 50g sókeverék/m2 mennyiségű védőszer (30 %-os oldatból 0,16 l/m2 felhordása szükséges. Ez a mennyiség mázolással 1 rétegben felhordható.

A már kezelt faanyag csiszolása, gyalulása esetén a kezelést a fentiekben részletezettek szerint meg kell ismételni. A használat után a szerszámok, munkaeszközök, ruházat vízzel tisztíthatók.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
DANUBIUS play