Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Supralux MATRÓZ csónaklakk 2,5 l
15.890 Ft
13.590 Ft (10.701 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%

Supralux MATRÓZ csónaklakk 2,5 l

15.890 Ft
13.590 Ft (10.701 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%
Vonalkód: 5992454837026

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715


  • színtelen, magasfényű lakk kül- és beltéri fafelületekre

  • kiváló víz- és UV-állóság

  • tartósan vízbe merülő és kültérben az időjárás hatásainak kitett fafelületek védelmére

  • könnyen ecsetelhető, sűrűnfolyó lakkfesték

  •  
  •  
  •  
  •  
Elérhetőség: 2 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Supralux MATRÓZ csónaklakk 2,5 l

 

Supralux MATRÓZ csónaklakk 2,5 l

 

Színtelen, magasfényű lakk kül- és beltéri fafelületekre, kiváló víz- és UV-állósággal. Elsősorban tartósan vízbe merülő és kültérben az időjárás hatásainak kitett fafelületek védelmére szolgál. Bel- és kültéri fafelületek, csónak, zsalugáter, homlokzati borítás, oromdeszka, erkélykorlát, fakerítés, és hasonló felületek kezelésére. Ajtókra, ablakokra nem ajánlott. Könnyen ecsetelhető, sűrűnfolyó lakkfesték. Tartós védelem az UV-sugárzással és a csapadékkal szemben. Vízlepergető és tartósan vízálló. Speciális, UV-álló műgyantát, vízálló alkidot, adalékokat és oldószert tartalmaz.

 

Felhordási módok: ecsetelés, hengerlés, megfelelő berendezéssel szórható. Hígítás: Supralux H-100 szintetikus hígító. Kiadósság: 12 m2/l egy rétegben, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától. Száradási idő: porszáraz: 20ºC-on max. 6 óra, száraz: 20ºC-on max. 24 óra, átfesthető: 24 óra után.

 

Felhasználás:

 

Győződjön meg arról, hogy a festetlen, új fa légszáraz (max. 18% nedvességtartalmú) és tiszta. A gyantakiválásokat Supralux H-400 Észter hígítóval mossa le. A degradálódott, szürke fafelületet az alapozás előtt csiszolja le. A korábban kezelt faanyagról az idegen réteget távolítsa el. Az alapozás lenolajos beeresztéssel (Supralux Astralin Lenolajos fabeeresztő) vagy hígított Supralux Matróz csónaklakkal történhet. Hordjon fel annyit a fára, amennyi a fa pórusaiba be tud szívódni, majd 24 óráig hagyja száradni. Lenolajos beeresztés esetén ügyeljen arra. hogy a lenkence csak beeresztésre való, bevonatképzésre nem alkalmas, bevonata puha és gyengén tapadó, ezért a be nem szívódó, felesleges anyagot kb. 2 óra múlva száraz ruhával törölje le. VIGYÁZAT! A lenolajkencés rongy öngyulladásra hajlamos! Megsemmisítésig tűzbiztos konténerben tárolja. Szükség esetén ismételje meg még egyszer az alapozást. Védelem: felhasználás előtt az anyagot alaposan keverje fel. Ecsettel vagy hengerrel hordja fel a csónaklakkot 2-3 rétegben szálirányban. Az egyes rétegeknek biztosítson 24 óra száradást. Az ecseteléssel való lakkozást a fa erezetének irányába kell befejezni.

 

A Supralux Matróz csónaklakk magas szárazanyagtartalmú, ún. „high-solid” termék, amely a szokásosnál vastagabb réteget képez, és a teljes átkeményedése több napot igényel. Ez a legtöbb felhasználásnál nem okoz problémát, de ajtók, ablakok festésénél, 1 napos száradást követően, összetapadást, beragadást okozhat, ezért nyílászárók lakkozására nem ajánlatos.

 

Javasolt bevonatrendszerek:

 

Kültéri fa*

 

Beeresztés, alapozás: Supralux Astralin Lenolajos fabeeresztő alapozó, vagy Supralux Matróz csónaklakk hígítva

 

Festés: 2-3 x Supralux Matróz csónaklakk

 

Bel- és kültéri fa

 

Beeresztés, alapozás: Supralux Astralin Lenolajos fabeeresztő alapozó, vagy Supralux Matróz csónaklakk hígítva

 

Festés: 1-2 x Supralux Matróz csónaklakk

 

* Kültérben legalább 0,1 mm-es száraz bevonatvastagság szükséges. Megfelelő, gondos kivitelezés esetén 3-5 év élettartam is elérhető, ami színtelen, magasfényű lakkok esetén nagyon jónak számít, ezt követően felújító festés szükséges. Tartósan vízbemerülő csónakok esetén, a csónakázási idényt követően, vagy a tavaszi vízrebocsájtás előtt, minden évben egy felújító lakkozás javasolt.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.