A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

Sellak 10 dkg Ivori Klorid

1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
Sellak természetes (állati) eredetű, vegyi úton fehérített, viasztalanított gyanta.
Nem értékelt
Elérhetőség: Rendelésre (kb. 2-3 nap)

A beszerzési árak folyamatos változása miatt, az árak a "Raktáron, azonnal elvihető" elérhetőségű termékekre vonatkoznak.

Leírás és Paraméterek

Sellak 10 dkg Ivori Klorid

A Klorid Zrt. által kiszerelt és forgalmazott Sellak természetes (állati) eredetű, vegyi úton fehérített, viasztalanított gyanta. Ivory (világos) és Orange (sötét) színekben kapható. A Sellak Indiából, Thaiföldről származik, a Laccifer lacca nevű fákon tenyésző élősködő rovar – lakktetű – váladékából készítik.A Sellak egy természetes polimer, hasonlít a hőre lágyuló műanyagokra, műgyantákra. Apró dísztárgyak, bizsuk készítésére is alkalmas. A vonós hangszerek festő-, lakkozó anyaga, mert ez rontja a legkevésbé a fahangszer-test hangrezgési tulajdonságait. Elsősorban antik bútorok lakkozására használják, de „bio” jellege miatt egyre inkább előtérbe kerül hétköznapi tárgyakon, egyszerűbb bútorokon való alkalmazása is.A Sellak alkoholban (metilalkohol, etilalkohol, denaturált szesz) oldódik. Ebben az oldott formában lakknak használható. A Sellakot leggyakrabban a régi és új bútorok felület kezelésére politúrozására használják. A politúrozáshoz először alappolitúrt készítünk. Összetétele 6 rész denaturált szeszben 1 térfogatrész Sellakot kell feloldani. Az alapoldatot alaposan összerázva hagyjuk teljesen feloldódni, ezt követően néhány napig hagyjuk ülepedni. A teljesen megtisztított portalanított fa felületet az alapozó Sellakkal átvonjuk. A felület száradása után (12-24 óra) elkészítjük a fényező politúrt az alapozó Sellakot 1:1 arányban denaturált szesszel hígítva politúrozó labdával vigyük fel a felületre.A Sellak oldódásához használt alkohol veszélyes ezért kerülni kell a bőrre és szembe jutását. Egyéni védőeszközök használata kötelező (védőszemüveg, gumikesztyű). Az oldószer (etanol) tűzveszélyes nyíltláng használata, dohányzás tilos. A megfelelő szellőzést biztosítani kell.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
DANUBIUS play