Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Rigips RIMANO 3-6 mm 5 kg vékony vakolat

Ár:
1.350 Ft (1.063 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 9002869010870

> 3-6 mm vastagságig kellősítő réteg nélkül felhordható

> kizárólag beltérben alkalmazható

> kézzel vagy keverőszárral a szárazkeverék egyszerűen bekeverhető

> relatív sík, nedvszívó felületek glettelésére használhatóVakolat szín: nincs
Kiszerelések: 5 kg

Leírás és Paraméterek

Rigips RIMANO 3-6 mm 5 kg vékony vakolat

Belsőtéri gipszes vékonyvakolat 3-6 mm vastagságig. Széleskörűen felhasználható gipszes vékonyvakolat mész-cement alapvakolatok glettelésére belső felületekre. Jó tapadás. Egyszerű bekeverés. Gazdaságos. Sima, egyenletes, repedésmentes felület. Repedés - és zsugorodásmentesen szárad. Festhető.
Bekeverési arány: 1 l víz/ 1,2 kg poranyag. Anyagszükséglet: 0,9 kg/m2/mm

Alapfelület előkészítése: a felületről a szennyeződést, laza részeket, port eltávolítjuk, hogy az alap szilárd és tiszta legyen. A felületet előzőleg enyhén nedvesítsük be! A falazóelemek csorbáit, nyitott fugáit belsőtéri nagyszilárdságú glettelőgipsszel ki kell hézagolni, majd ezután bő vízzel elkevert belsőtéri nagyszilárdságú glettelőgipsszel nedvesíteni kell a falazatot. Ehhez ecsetet vagy meszelőkorongot használjunk. Kiegyenlítő rétegként 3 mm gipszes vékonyvakolatot kell felhordani glettvassal. A vékonyvakolat tapétázható, igényes kivitel esetén már festhető is. Tökéletesen sík felület érhető el 0-1 mm-es belsőtéri nagyszilárdságú glettelőgipsz réteg felhordásával. Az így megmunkált falfelület kiszáradás után festésre kész állapotban van.

Bekeverés: a szükséges vízmennyiséget öntsük tiszta edénybe (1 l vízhez 1,2 kg gipsz). Ebbe szórjuk bele a gipszes vékonyvakolatot, amíg a felszínen már csak kevés víz látható. Körülbelül 5 perc beszívódási idő után kézzel vagy keverőszárral csomómentesre elkeverjük. Az időjárási körülményektől és az alapfelülettől függően 60 percig dolgozható be.

Felhasználási terület: széleskörűen felhasználható gipszes vékonyvakolat mész-cement alapvakolatok glettelésére; pórusbetonvagy beton falak és mennyezetek vékonyvakolására és glettelésére; kapart/felújítandó felületek javítására és glettelésére.(Porózus felületeken mélyalapozó használata javasolt. Kiváló tulajdonságokkal rendelkező belsőtéri gipszvakolat nagy méretpontosságú zárt fugával épített szerkezetek (zsaluzott beton, YTONG, gipszblokk stb.) vakolására alkalmazandó. Csak beltéri helyiségekben használható, ahol a páratartalom normál mértékű.

Hasznos tanácsok: a felhordás és simítás glettvassal egy munkafázisban történik. Következő réteg felhordása csak a teljes száradás után történhet. Dübel vagy tipli az anyag teljes szilárdulása után, 24 óra elteltével terhelhető. Jó alapfelület festés és tapétázás számára. Festéshez minden a kereskedelemben kapható festék alkalmazható, kivétel a mész és a vízüvegfesték! A bedolgozáshoz mindig használjunk tiszta szerszámokat és edényeket.A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

A készlet folyamatosan változik, ezért kérjük mielőtt eljönne hozzánk, hívjon minket a valódi készlet miatt!

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés