A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
RENOVA-A+B kádfelújító zománcfesték 0,5+0,12 kg 100 fehér
14.390 Ft (11.331 Ft + ÁFA)

RENOVA-A+B kádfelújító zománcfesték 0,5+0,12 kg 100 fehér

14.390 Ft (11.331 Ft + ÁFA)
Vonalkód: 5995801598656

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715


  • Esztétikailag nem megfelelő, sérült tűzzománc bevonatú fürdőkádak, zuhanytálcák, mosogatók és falikutak hidegen elvégezhető felújító festésére alkalmas. 

  •  
  •  
  •  
  •  
Elérhetőség: 7 db raktáron 7 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

RENOVA-A+B kádfelújító zománcfesték 0,5+0,12 kg 100 fehér

Esztétikailag nem megfelelő, sérült tűzzománc bevonatú fürdőkádak, zuhanytálcák, mosogatók és falikutak hidegen elvégezhető felújító festésére alkalmas. 

 

Fényes, kemény, víz- és vegyszerálló bevonatot képez.

 

Alkalmazás: Az eredeti tűzizománcozott felület felújításánál, ha a bevonat ép és csak új fényt, új színt kívánnak biztosítani, elegendő a teljes felületet megcsiszolni, portalanítani, zsírtalanítani. 

 

Ha a régi bevonat sérült, lepattogzott, a felületet fémig le kell csiszolni, portalanítás, zsírtalanítás után a zománchiányból adódó mélyedéseket késtapasszal (pl. NEOPLASZT) javasoljuk kitölteni. A kikeményedett késtapasz csiszolása, portalanítása, zsírtalanítása után kell a RENOVA kádfelújító zománc-ot felhordani.

 

A két komponenst csak közvetlenül a felhasználás előtt, az összes előkészítő munka elvégzése után kell összekeverni az előírt 4,5:1 tömegarányban. Fontos a két komponens igen alapos összekeverése (legalább 3 percig intenzíven kell keverni), mert ez nagymértékben befolyásolja a kapott bevonat minőségét, tartósságát!

 

Egyszerre csak olyan mennyiséget ajánlatos összekeverni, amelyet a feldolgozhatósági időn belül (30 perc 25 oC-on) biztonsággal fel lehet hordani. Ez idő elteltével ugyanis a komponensek között végbemenő kémiai reakció következtében az elegy gélesedni kezd, végül megszilárdul. A komponensek között lejátszódó kémiai reakció sebessége a hőmérséklettől is függ. Legelőnyösebb, ha a komponensek és a munkatér hőmérséklete 20-25 oC között van.

 

A jól összekevert elegyet ecseteléssel, hígítás nélkül, vagy szórással – EPAMIN hígító 214 alkalmazásával – javasoljuk felhordani.

 

Ecseteléssel egy réteg, szórással 2 réteg kialakítását javasoljuk. A RENOVA kádfelújító zománcfestékkel bevont felületeket az utolsó festékréteg felvitelétől számított 48 óra elteltével lehet igénybe venni. A kádat fel kell tölteni kb. 45 ºC-os vízzel, 24 óráig kell áztatni, és az áztatóvizet a csatornába kell engedni, csak ezután szabad használni.

 

A szerszámokat használat után EPAMIN hígító 214-gyel kell megtisztítani.

 

Hígítás: Nem szükséges, de lehetséges EPAMIN hígító 214-gyel.

 

 Bár a RENOVA kádfelújító zománc minimális mennyiségű oldószert tartalmaz, felhordásánál, a munkaeszközök tisztításánál alkalmazott hígító-oldószerek (EPAMIN hígító 214) a kis légterű, rosszul szellőztethető (pl. lakótelepi) fürdőszobákban robbanásveszélyes elegy kialakulását okozhatják.

 

Ezért fokozottan figyelemmel kell lenni az alábbiakra: Nyílt lángot használni, szikrát okozó tevékenységet (villanykapcsoló működtetése) végezni a felhordás idején és az azt követő alapos szellőztetésig (kb. 6 óra) tilos! 

 

Veszélyes anyagtartalom:

 

– „A” komponens: epoxi gyanta M<=700 > 25 %,  1-metoxi-2-propilacetát 3 %

– „B” komponens: benzilalkohol > 40%, izoforon diamin < 30%

 

VOC tartalom: 288 g/l

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.