Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Polifarbe Szilikát Vakolat Gördülő 2 mm 25 kg fehér
15.900 Ft (12.520 Ft + ÁFA)

Polifarbe Szilikát Vakolat Gördülő 2 mm 25 kg fehér

15.900 Ft (12.520 Ft + ÁFA)
Vonalkód: 5998672117131

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

 • A Poli-Farbe szilikát vakolat felhasználásra kész,
 • vízüveg alapú,
 • márványőrleményt,
 • pigmentet,
 • műanyag diszperziót
 • különleges adalékokat tartalmazó kiváló
 • időjárásállóságú fedővakolat.
Elérhetőség: 1 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Polifarbe Szilikát Vakolat Gördülő 2 mm 25 kg fehér

A Poli-Farbe szilikát vakolat felhasználásra kész, vízüveg alapú, márványőrleményt, pigmentet, műanyag diszperziót és különleges adalékokat tartalmazó kiváló időjárásállóságú fedővakolat.

 
 • Alkalmazás: rozsdamentes acélsimítóval, műanyag simítóval
 • Kiadósság: 1,5 mm-es szemcseméretnél kb. 2,3 kg/m2
 • Higítás: nem szükséges 
 • Száradási idő 20 °C-on: 24 óra
 • Tárolás: 5-25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
 • Minőségét megőrzi: eredeti, bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 6 hónapig

FELHASZNÁLÁS

 A termék a gyártástól számított 3 nap érési idő után használható. Policolor szilikát homlokzati nemesvakolat használata esetén a következő rétegrend kialakítása javasolt: – 1 réteg Inntaler szilikát mélyalapozó – 1 réteg Policolor szilikát vakolat alapozó – 1 réteg Policolor szilikát homlokzati nemesvakolat A termék nem alkalmazható gipszkötésű anyagon. Az alapfelületnek simának, tisztának, száraznak és hordképesnek kell lennie. A port és a laza, málló részeket el kell távolítani, a hibákat ásványi kötésű javító anyaggal ki kell javítani. Az egyes felhordott vízüveg tartalmú rétegek között legalább 12 óra kötési időt kell biztosítani. Első rétegben – amennyiben az alapfelület porózus, erősen szívóképes – Inntaler szilikát mélyalapozót kell alkalmazni. Javasoljuk a mélyalapozó, beszínezését, így az alapozás láthatóvá válik, a hibák utólag is könnyen kijavíthatók. A beszínezett Inntaler szilikát mélyalapozó nem tárolható. A mélyalapozás után a Policolor szilikát vakolat alá 2. rétegként a vakolattal azonos színű Policolor szilikát vakolat alapozót kell felhordani a tökéletes tapadás és fedés biztosítására. A vakolatot legalább 12 óra kötési idő elteltét követően hordjuk fel. Felhasználás előtt a vakolatot alaposan össze kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsimítóval. A kívánt struktúrát a környezet kőmérsékletétől és páratartalmától függő hosszabb- rövidebb ideig tartó kondicionálást követően a még nedves vakolaton alakítjuk ki műanyag simítóval. Egybefüggő felületeken egy munkafolyamatban végezzük a vakolat felhordását, hogy ne keletkezzen a toldásból adódó esztétikai hiba. A szerszámokat a munkavégzés során időről-időre, illetve a leállások előtt csapvízzel tisztítsuk meg, mert a megkötött vakolat csak fi zikai úton, kaparással távolítható el. A bevonat felhordása során a falfelület és a környezet hőmérsékletének +10°C és +25°C között kell lennie. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolat felhordását, vagy alkalmas módon – pl. takarással, árnyékolással – védjük a frissen felhordott vakolatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól. A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért a különböző gyártásból származó vödröknél kismértékű színeltérés lehetséges. A felhordás során az egybefüggő szakaszokon azonos töltési dátumú anyagot használjunk, vagy a különböző időben gyártott terméket a felhordás előtt egy nagyobb edényben keverjük össze. Az egyenletes színkifejlődés miatt elengedhetetlen, hogy a vakolat a teljes kötési idő alatt megfelelő módon takarással védve legyen a közvetlen napfénytől, széltől, csapadéktól. A vakolásra nem kerülő részeket – ablakok, könyöklők, ajtók, csatornák stb.- gondosan be kell takarni, mert a szilikátbázisú termékek erősen lúgosak, maró tulajdonsággal bírnak.
 

ALKALMAZÁSI TERÜLET

 

Simított mész-, vagy cementkötésű vakolatra, és ásványi alapú homlokzati hőszigetelő rendszer zárórétegeként. A termék nem alkalmazható gipszkötésű anyagon.

 

ALKALMAZÁS

 

rozsdamentes acélsimítóval, műanyag simítóval

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.