Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Őszi tök dekoráció festék spray-vel

Fekete és fehér tökök

Minden évszaknak megvan a saját dekorációs trendje és ez alól az ősz sem kivétel. Ebben a bejegyzésünkben bemutatjuk lépésről lépésre, hogy hogyan készíthetünk el egy őszi tök dekorációt festék spray segítségével. Ezt a dekorációt akár otthon beltéren is elkészítheted, ekkor javasoljuk, hogy vizes bázisú festék spray-t válassz, mint például a PintyPlus HOME, mert ellentétben az
oldószeres festékekkel, ez szinte teljesen szagtalan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Amire szükséged lesz a tök festés során:

  • Egy tök
  • Tisztító kendő
  • PintyPlus Chalk Finish festék spray
  • Filctoll

 


Első lépés:

Az első és egyik legfontosabb lépés, hogy megfelelően készítsük elő a festendő felületet. Ez nem csak ennél a projektnél fontos, hanem minden festési munka előtt. Ha a felület poros, zsíros marad, akkor a festés nem lesz szép egyenletes és ráadásul a festék nem is fog tudni megfelelően tapadni a felülethez. Egy tisztító kendő segítségével töröljük teljesen zsír- és pormentes szárazra a festeni kívánt tököt. 


Második lépés:

Jöhet a festés. A festék spray használata rendkívül gyors, egyszerű és hatékony, viszont néhány dolgot érdemes betartanunk. A flakont rázzuk fel legalább egy percen keresztül, hogy a benne lévő golyó megfelelően össze tudja keverni a festéket. Néhány lakk esetében nincs golyó a palackban, de ettől nem kell megijedni. A felrázás után körülbelül 15-20 cm távolságból fújjuk a felületre a festéket, határozott vízszintes, majd függőleges mozdulatokkal. Ha még korábban nem dolgoztál festék spray-vel, akkor érdemes egy karton doboz oldalán először kipróbálni, hogy ráérezz a megfelelő távolságra és technikára. Inkább több vékonyabb réteg felvitelét javasoljuk.


Harmadik lépés:

Az utolsó lépésként a filctoll segítségével rajzolj mintát a lefestett tökre. Fontos, hogy a száradási időt várd meg, csak ezután kezdj el rajzolni a felületre. A PintyPlus CHALK spray esetében ez nagyjából 20-25 percet jelent.

Végül nincs más dolgod, mint az elkészült dekorációt kihelyezni. Ha otthon is elkészítetted oszd meg velünk a facebook oldalunkon, vagy e-mailben.

 

  

Keresés