Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Lazurán Selyemfényű Vastaglazúr Tölgy 0,75 l
7.550 Ft
6.450 Ft (5.079 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%

Lazurán Selyemfényű Vastaglazúr Tölgy 0,75 l

7.550 Ft
6.450 Ft (5.079 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Vonalkód: 5996281028497

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • Dekoratív selyemfényű védőfilmet képez a felületen
  • Könnyen felhordható
  • Vízlepergető
  • Időjárás- és UV-álló
Elérhetőség: 6 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Lazurán Selyemfényű Vastaglazúr Tölgy 0,75 l

Alkalmazási terület 
Megfelelően előkészített kül- és beltéri, úgynevezett mérettartó fafelületek (pl. ajtók, ablakszerkezetek stb.) bevonataként alkalmazható.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet.

Új fafelületek előkészítése: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén megelőző védelem céljából Lazurán Univerzális faanyagvédőszer használata szükséges.

Puhafa-felületek előkészítése: a még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók Lazurán Vastaglazúrral. A régi, elöregedett, korhadt, málló, fafelületeket le kell csiszolni, portalanítani, illetve esetenként szükséges Lazurán Univerzális faanyagvédőszer használata. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljen arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben törölje vissza egy száraz ronggyal.

Keményfa-felületek előkészítése: a még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás, illetve a favédő kezelés után közvetlenül átvonhatók Lazurán Vastaglazúrral. A régi, elöregedett, korhadt, málló fafelületeket le kell csiszolni, majd portalanítani, illetve esetenként szükséges Lazurán Univerzális faanyagvédőszer használata. Általában lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

Egzóta fafelületek előkészítése: egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljon kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsa be. 

Régi, már festett felületek előkészítése: korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is.  Ha a fa felülete tömör, ép és egészséges, abban az esetben felhordható a Lazurán Vastaglazúr. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Felhasználás 

Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán Vastaglazúr felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem javasolt. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása a megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.

Felhordás módja: ecsettel

Színezhetőség: a Lazurán Vastaglazúr 10 gyárilag lekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képez. 

Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

A világos színek rövidebb, a sötétebbek hosszabb élettartamúak kültéren. A színtelen változatot kizárólag beltérre javasoljuk.

Egyes fafajták jelentős mennyiségű csersavat tartalmaznak, amely nedvesség (eső, páralecsapódás) hatására kioldódhatnak. A felületről lefolyó csersavas víz ásványi felületeken barnás elszíneződéseket okozhatnak, mint pl. kerítés lábazatokon, vakolt felületeken. Ne alkalmazzon külső térben magas csersav tartalmú fafajtákat.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.