Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Lazurán Lenolajkence Beeresztő És Pórustömítő 0,75 l
4.190 Ft
3.590 Ft (2.827 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%

Lazurán Lenolajkence Beeresztő És Pórustömítő 0,75 l

4.190 Ft
3.590 Ft (2.827 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%
Vonalkód: 5996281027322

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • A fa pórusaiba mélyen behatol;
  • Kiegyenlíti a fa szívóképességét;
  • ​Hígítható
Elérhetőség: Rendelésre (kb. 2-3 nap)
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Lazurán Lenolajkence Beeresztő És Pórustömítő 0,75 l

Felületek előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet.

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani.

Puhafa-felületek előkészítése:

Kültérben alkalmazott fafelületeket előzőleg kezeljük Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel. Ezután a különféle még bevonat nélküli, új puha fafajtákból készült felületek közvetlenül kezelhetők a Lazurán Lenolajkencével. A régi, elöregedett fa felületeket, a korhadt, málló felületek lecsiszolása után esetenként ismét Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új kemény fafajtákból készült felületeket nem szükséges pórustömíteni.

Egzóta fafelületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban vastaglazúrral vagy zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ezt a Lazurán Univerzális faanyagvédőszer alkalmazásával végezhetjük el. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes szükséges lehet Lazurán Lenolajkence alkalmazása.  A követendő eljárás megegyezik a puhafák kezelésénél leírtakkal.

Alkalmazás:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Lazurán Lenolajkence felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. 35% Trinát szintetikus hígítóval történő hígítással kevésbé viszkózus félolaj típusú anyag állatható elő. A lenolajkencét ecsettel, a felületbe alaposan beledörgölve vigyük fel, majd kb 2 órával a felületről töröljük vissza a nem beszívódott lenolajkencét. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

Egyéb tudnivalók:

Eszközök tisztítása: a szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

A be nem szívódott anyag visszatörlését körültekintően és alaposan végezzük, mert a felületen vastagabb rétegben visszamaradt lenolajkence megakadályozhatja a következő bevonatréteg tapadását.

A visszatörlésre használt lenolajkencével átitatott rongyot lezárt fémedénybe vagy vízbe kell tárolni, mivel öngyulladásra hajlamos.

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott kezelendő felület vizsgálatától.
 

A terméket +5 és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.