Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Lazurán Aqua Oldószermentes Faanyagvédőszer 5 l
29.290 Ft
24.990 Ft (19.677 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%

Lazurán Aqua Oldószermentes Faanyagvédőszer 5 l

29.290 Ft
24.990 Ft (19.677 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Vonalkód: 5995061622221

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • A fa pórusaiba mélyen behatol
  • Farontó gomba és rovarok elleni védelmet nyújt
  • Oldószermentes
Elérhetőség: 3 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Lazurán Aqua Oldószermentes Faanyagvédőszer 5 l

Alkalmazási terület 
Kiválóan alkalmas a kültéri és a nedvességnek kitett faszerkezetek (például: kerítésléc, lambéria, széldeszka, kerti bútorok, nyílászáró szerkezetek, fürdőszobai fafelületek) védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Mélyen beszívódik a farostok közé, azokon erősen megtapad, ezáltal védelmet nyújt a faszerkezeteket veszélyeztető különböző kártevő rovarok (pl. szú) és faelszíneződést okozó gombák ellen. 

A termék megelőző és helyreállító kezelésként is véd a következő célorganizmusok ellen: Hylotrupes bajulus L. (házicincér lárvák és rovarok), Anobium punctatum De Geer (kis kopogóbogár lárvák és rovarok), Lyctus brunneus (barna falisztbogár lárvák és rovarok), Reticulitermes spp (termeszek - dolgozók, katonák, nimfák és rovarok), Heterotermes spp. (termeszek - dolgozók, katonák, nimfák és rovarok).

Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez, továbbá már lakkozott, festett fafelületen sem, kizárólag a bevonat teljes eltávolítása után. 

Felület-előkészítés

Új és régi fafelületek előkészítése: a festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet. A még bevonat nélküli, új puhafa- vagy keményfafajtákból készült felületeket finoman csiszolja meg a csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. A régi, elöregedett, korhadt, málló fafelületeket és korábbi zománcfesték vagy lazúr rétegeket teljes mértékben el kell távolítani, le kell csiszolni és portalanítani. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Egzóta fafelületek előkészítése: egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljon kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsa be. 

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán aqua oldószermentes faanyagvédő felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítani nem szabad. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt vízzel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.

Felhordás módja: akril ecsettel, mártással

Anyagszükséglet:

Megelőző védelem (egészséges fa estén): 5 m2/l 2 rétegben*

Megszüntető védelem (fertőzött fa esetén): 3 m2/l 3 rétegben*

*Két réteg festése között 1 órának el kell telnie. 

Megjegyzés: A megfelelő védelem eléréséhez a fenti ajánlott mennyiséget kell felhordani. A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. 

A Lazurán aqua oldószermentes faanyagvédő felhordása után a felületet csiszolni nem szabad. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel.

Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

Kültéri fakezeléshez megfelelő műanyag fóliát kell a földre helyezni, hogy megakadályozza a földterületbe történő kibocsátást. Ne alkalmazza olyan helyen, ahol a termék elérheti a felszíni vizeket a kültéri alkalmazás során. Ne alkalmazza olyan fafelületen, amely élelmiszerrel, takarmánnyal, itallal vagy állatokkal érintkezhet. Ne alkalmazza talajjal érintkező faanyag esetén.

Ne tárolja 40 °C feletti hőmérsékleten.

A készítmény kizárólag faanyagvédőszerként és csak a használati utasításoknak megfelelően használható fel. A kezelt fát nem szabad felhasználni vízi környezetben (folyók, tavak stb.) vagy annak közvetlen közelében.

A fel nem használt terméket, annak csomagolását és minden egyéb hulladékot (pl. műanyag fólia) a helyi veszélyes hulladékgyűjtő telepre kell szállítani. Ne juttassa a fel nem használt terméket vagy annak hígított oldatát a talajra, vízfolyásokba, a csatornarendszerbe (mosogató, WC stb.) vagy más vízelvezető rendszerbe.

A kész felületet 48 óra elteltével fesse át a Lazurán vagy a Trinát család valamely, gombaölőt nem tartalmazó termékével.

Keményfa felületeket a jobb behatolóképesség miatt célszerű az oldószeres Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kezelni.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.