Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Lazurán Aqua Favédő Lazúr 3in1 Brazil Mahagóni 9 l
27.950 Ft
23.890 Ft (18.811 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%

Lazurán Aqua Favédő Lazúr 3in1 Brazil Mahagóni 9 l

27.950 Ft
23.890 Ft (18.811 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Vonalkód: 5996281086831

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • 3in1: faanyagvédőszer, alapozó és lazúr egyben
  • Hármas védelemet nyújt a kékgomba, farontó rovarok, kártevők és gombák ellen
  • A fa pórusaiba mélyen behatol
  • Vízlepergető
Elérhetőség: 3 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Lazurán Aqua Favédő Lazúr 3in1 Brazil Mahagóni 9 l

Alkalmazási terület 
Megfelelően előkészített kültéri, úgynevezett nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, széldeszka, madártető stb.) bevonataként alkalmazható.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet.

Új fafelületek előkészítése: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Mivel a lazúr tartalmazza a favédő adalékokat, a felhordás előtt Lazurán Univerzális faanyagvédőszer vagy Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer használata nem szükséges.

Puhafa-felületek előkészítése: a még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 termékkel. A régi, elöregedett, korhadt, málló, fafelületeket le kell csiszolni, majd portalanítani. Ezután közvetlenül felhordható a vékonylazúr. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

Keményfa-felületek előkészítése: a még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 termékkel. A régi, elöregedett, korhadt, málló, fafelületeket le kell csiszolni, majd portalanítani. Ezután közvetlenül felhordható a vékonylazúr. Általában lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

Egzóta fafelületek előkészítése: egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljon kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsa be. 

Régi, már festett felületek előkészítése: korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. Ha a fa felülete tömör, ép és egészséges, abban az esetben felhordható a Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt vízzel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.

Felhordás módja: akril ecsettel.

Színezhetőség: a Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 termék 14 gyárilag lekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

Környezetvédelmi okokból olyan fafelületen használható, melyek nem érintkeznek közvetlenül a talajjal, illetve nem merülnek természetes vízfelület alá.

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képez. 

Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

A világos színek rövidebb, a sötétebbek hosszabb élettartamúak kültéren.

A vékonylazúrral kezelt felület elöregedése után, könnyű csiszolást követően, azonos színnel átvonható. A vastaglazúrral ellentétben nem szükséges a fáig lecsiszolni a teljes felületet.

Egyes fafajták jelentős mennyiségű csersavat tartalmaznak, amely nedvesség (eső, páralecsapódás) hatására kioldódhatnak. A felületről lefolyó csersavas víz ásványi felületeken barnás elszíneződéseket okozhatnak, mint pl. kerítés lábazatokon, vakolt felületeken. Ne alkalmazzunk külső térben magas csersav tartalmú fafajtákat.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.