Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kalcium-klorid síkosság mentesítő pehely 25 kg - Környezetkímélő

Ár:
4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 2002005994511
  • Nagyfokú és tartós vízmegkötő képesség.
 Egy kalcium-klorid molekula akár 6 vízmolekulát is képes megkötni. A megkötött vízmolekulák tág hőmérsékleti- és páratartományban is kötésben maradnak, így nehezen tudnak elpárologni.

  • Alacsony fagyáspont.
A kalcium-klorid oldat alacsony hőmérsékleti tartományban sem fagy meg (30%-os oldat esetében a fagypont -42 °C).


  • Vízzel történő oldatképződése exoterm folyamat.
A vízzel való oldatképződéskor hő szabadul fel, ez meggyorsítja a jégolvasztás folyamatát, szemben az útszóró sóval, amely oldódáskor hőt von el a környezetétől.
  • A talajba jutva kiszorítja a nátriumot, ami elsődlegesen felelős a szikesedésért.
Kalciumtartalma pedig szükséges a növényeknek, ezen tulajdonsága miatt alkalmazzák műtrágyaként is.
  • Vízben könnyen és gyorsan oldódik.
  • A Quebec-i Környezetvédelmi Minisztérium (Kanada) szerint a kalcium-klorid “a megfelelő kijuttatás mellett nem okoz körülhatárolható környezetvédelmi problémákat.” Ráadásul a kalcium-klorid egy tiszta, szervetlen anyag, amely nem hagy maga után olajos vagy porszerű maradványokat.


Elérhetőség: Raktáron van

Leírás és Paraméterek

A téli havas, jeges utak síkosság-mentesítését hatékonyan és biztonságosan a jégmentesítő anyagok biztosítják. A jégmentesítő anyagok úgy működnek, hogy a vízzel (jéggel, hóval) oldatot képeznek, amely oldatnak alacsonyabb a fagyáspontja, mint a víznek, így az új oldat fagyáspontjáig folyékony halmazállapotú marad. A leggyakrabban használt hagyományos útszóró só (NaCl) által képzett oldat például -7 Celsius fok körül már elkezd megfagyni, míg a kalcium-klorid még -25 Celsius foknál is folyékony állapotú marad. Ráadásul környezetbarát, nem károsítja a növényzetet, mint a hagyományos útszóró só.

Mivel a kalcium-klorid oldódás közben intenzíven hőt termel (exoterm kémiai reakció), és saját tömegénél sokszorta több nedvességet képes megkötni, ezért a téli jégmentesítésre az egyik leghatékonyabb megoldás. Gyorsabban, többet és alacsonyabb hőmérsékleten képes megolvasztani a hóból és jégből, mint az egyéb anyagok.

A kalcium-klorid a leghatékonyabb környezetbarát jégmentesítő anyag. Alkalmas mind a megelőző kezelésre (havazás, eső előtti kijuttatás), mind az utókezelésre (már lehullott csapadék, hó, kialakult jégpáncél olvasztására). Nátriummentes, és nem képez maradvány anyagot. A kalcium-klorid oldat és granulátum egyaránt használható, a kijuttatás módjától és egyéb szempontoktól függ, hogy melyiket érdemes használni.

A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően jégmentesítésre a kalcium-klorid 77%-os granulátuma, illetve a 25-30%-os oldat javasolt.

A granulátumot és az oldatot egyenletesen kell a felületre kijuttatni az erre alkalmas szóró-berendezéssel, vagy manuálisan. A nátrium-klorid szórásához használt jármű vagy egyéb berendezés a kalcium-kloridhoz is megfelel.

A granulátum és az oldat a kijuttatást követően azonnal megkezdi olvasztó hatását, intenzív hőtermelés mellett, ami nagyban felgyorsítja, megnöveli az olvasztóhatást.

A keletkezett oldat akár 2-3 napig is az úton marad, és biztosítja a jégmentességet, de folyamatosan ellenőrizni kell, és szükség szerint a kezelést meg kell ismételni.

 

A granulátum szagtalan, fehér színű szemcsés anyag, bőr-, légzőszervi és szemirritációt okozhat. Az anyag nem rákkeltő.

Munkavégzés közben folyamatos légcserét kell biztosítani. Ennek hiányában légző-maszk (fél maszk P2 szűrővel) használata szükséges. Védőszemüveg és kesztyű (penetrációs idő 4-8 óra), valamint normál védőruha alkalmazása szükséges.

Bőrre kerülés esetén mossuk le a bőrt bő szappanos vízzel. Bőrirritáció esetében orvoshoz kell fordulni.

Szembe jutás esetén azonnal öblítsük bő vízzel legalább 5 percen keresztül, miközben szemhéjunkat ujjainkkal széthúzzuk. Szükség esetén forduljunk orvoshoz!

Lenyelés esetén itassunk sok vizet. Szükség esetén hívjunk orvost!A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

A készlet folyamatosan változik, ezért kérjük mielőtt eljönne hozzánk, hívjon minket a valódi készlet miatt!

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Keresés