A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

Kalcidur betonadalékszer 6 kg koncentrátum

2.650 Ft (2.087 Ft + ÁFA)

> vízben oldott kloridtartalmú szilárdulásgyorsító és korróziógátló anyagokat tartalmazó betonadalékszer


> természetes szilárdulású, valamint hőkezeléssel mesterségesen érlelt beton kötésének gyorsítására, illetve a szilárduló beton fagyvédelmére -10°C-ig

Nem értékelt
Elérhetőség: 40 db raktáron

A beszerzési árak folyamatos változása miatt, az árak a "Raktáron, azonnal elvihető" elérhetőségű termékekre vonatkoznak.

Leírás és Paraméterek

Kalcidur betonadalékszer 6 kg koncentrátum

Kalcidur betonadalékszer 6 kg koncentrátum


A Kalcidur koncentrátum vízben oldott kloridtartalmú szilárdulásgyorsító és korróziógátló anyagokat tartalmazó betonadalékszer. Természetes szilárdulású, valamint hőkezeléssel mesterségesen érlelt beton kötésének gyorsítására, illetve a szilárduló beton fagyvédelmére -10°C-ig.


A Kalcidur Koncentrátum használatának előnyei
 • jelentősen megnöveli a beton kezdeti szilárdságát és a végszilárdságot sem befolyásolja károsan, sőt növeli

 • a beton kötésidejének kezdetét és végét 30-50%-kal előbbre hozza

 • a betonozás előírásaink szerint mínusz 10 °C-ig elvégezhető

 • lehetővé teszi a monolit vasbetonszerkezetek korábbi kizsaluzását

 • előre gyártott vasbetonelemek összeszerelése esetén a kibetonozott csomópontok hamarabb igénybe vehetők

 • inhibítortartalma következtében nem korrodálja a szerkezeti acélokat (ld. 85/684-43 sz. FTV szakvélemény)

 • mesterségesen érlelt betonoknál megrövidíti a gőzérlelés idejét, betonelemgyártó

 • üzemekben lehetővé teszi a sablonfordulók számának növelését

 • mellékhatásként kismértékben plasztifikálja a betontAlkalmazási terület: a Kalcidur természetes szilárdulású, valamint hőkezeléssel mesterségesen érlelt beton – és vasbeton szerkezetek szilárdulásának gyorsítására illetve (-10 °C környezeti hőmérséklet felett) a szilárduló beton fagyvédelmére alkalmazható. A betonadalékszert csak C8 minőségű, vagy annál nagyobb szilárdságú betonok készítésénél szabad használni, de feszített betonszerkezethez nem használható. Tiszta, kiegészítő anyagokat (pernye, kohósalak, stb.) is tartalmazó, és szulfátálló portlandcementekhez egyaránt alkalmazható. Fagypont alatti hőmérsékleten csak viszonylag magas cementtartalom (min. 300 kg/m3) esetén és legalább 5-7 cm vastag betonban fejti ki hatását.A betonadalékszert vasbetonhoz nem szabad használni
 • ha a cementtartalom 250 kg/m3-nél kisebb

 • ha a megszilárdult beton tartósan vagy sűrűn váltakozva gőzzel vagy nedvességgel

 • kerülhet érintkezésbe

 • ha a teherhordó acélbetétek átmérője 7 mm-nél kisebb

 • ha nincs lehetőség gépi keverésre

 • nagyfeszültségű távvezetékek 20 méteres körzetében
Alkalmazás módja: a Kalcidur alkalmazása során a betonkészítésre vonatkozóan érvényben lévő szakmai műszaki előírások szerint kell eljárni. Az adalékszer hatásának munkahelyi vizsgálatát az MSZ 4714-4 számú magyar szabvány szerint mindig célszerű elvégezni. A Kalcidur Koncentrátumot kézi betonkeverés esetén mindig a keverővízzel kell előzetesen elkeverni. Ez gépi keverésnél is ajánlott, de az adalékszer ez esetben közvetlenül a betonkeverékbe is adagolható, ha egyenletes eloszlatása biztosított. A bekevert Kalcidur Koncentrátum mennyiségével a keverővíz térfogatát csökkenteni kell.Adagolás - A Kalcidur Koncentrátum javasolt adagolása (a cement tömegére vonatkoztatva):


természetes szilárdulású beton esetén (tömeg %):
1-3
gőzérlelésű beton esetén (tömeg %):
1-2

Fagypont körüli környezeti hőmérsékleten a Kalcidur tartalmú betonszerkezetek készítésekor a hideg időjárásban történő betonkészítés szabályai szerint kell eljárni (részletesen ld. MÉASZ ME-04.19:1995, 20. fejezet). Betonkészítést (keverés, bedolgozás, szilárdulás) tekintve hideg az időjárás, ha az átlaghőmérséklet 3 napon át legfeljebb +15 °C. Hideg időjárásban a betont nagyobb szilárdságú portlandcementtel és alacsony víz-cement tényezővel kell készíteni, szilárdulás gyorsító, fagyásgátló adalékszer használata szükséges. (-5 és –10 °C között pl. 3 % Kalcidur Koncentrátum használata javasolt.) Minél nagyobb a betonszerkezet felületének és térfogatának hányadosa, hideg időjárásban annál több figyelmet kell fordítani a betonkészítési előírások maradéktalan betartására. 0 °C alatti átlaghőmérsékleten a betonozáshoz mindig előmelegített vizet és hőszigetelt szállítóedényt/csővezetéket kell használni. Az adaléknak jégmentesnek kell lennie, a friss betonkeverék hőfoka pedig legalább + 10 °C legyen. Biztosítani kell, pl. hő-légfúvóval, hogy a zsaluzat és a vasalat fagymentes legyen. Lehetőleg gyorsan kell dolgozni és a friss betont 1 órán belül ponyvával, vagy nádpallóval takarni kell. A beton gőzöléses érlelése 60 - 70 °C közötti hőmérsékleten történjen. A gőzölés időtartamát Kalcidur bekeverése esetén 30-40 százalékkal meg lehet rövidíteni.


A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
DANUBIUS play