Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
HÉRA Kolor Prémium Matt Oldószermentes Belső Falfesték L 5 l
16.390 Ft
13.990 Ft (11.016 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%

HÉRA Kolor Prémium Matt Oldószermentes Belső Falfesték L 5 l

16.390 Ft
13.990 Ft (11.016 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Vonalkód: 5996281035310

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

  • Ellenálló, mégis páraáteresztő bevonat
  • Esztétikus matt megjelenés
  • Több ezer színárnyalatra keverhető
Elérhetőség: 10 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

HÉRA Kolor Prémium Matt Oldószermentes Belső Falfesték L 5 l

Alkalmazási terület
Vakolt, beton, gipszkarton és glettelt belső falfelületek festésére. 

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. CMC-alapú glett anyagok használata nem javasolt.

Új, vakolt- vagy beton- illetve; gipsz tartalmú glettel előkészített vagy gipszkarton-felületek: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix diszperziós mélyalapozó használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.

Régi, már festett felületek: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix diszperziós mélyalapozó használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.

Penésszel fertőzött felületek: a penésztelepeket nedves tisztítással (pl. lekeféléssel vagy lekaparással) el kell távolítani, majd Héra Penészgátló lemosóoldattal kell kezelni a termékismertetőben leírt módon. Penésszel fertőzött falfelületek esetén a Héra Prémium penészgátló adalék használható a termékismertetőben leírt módon. 

Nikotin-, víz-, korom- vagy zsírfoltos felületek: a felületet tisztítószeres (folyékony mosogatószeres) vízzel le kell mosni és teljes száradás után le kell kefélni. Ezután Héra Folttakaró alapozót kell felhordani. Ebből a felület állapotától függően második réteg felhordására is szükség lehet. 

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Héra Kolor prémium matt belső falfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis erre van szükség, az első réteghez maximum 5 % vizet lehet adagolni. 

Felhordás módja: ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóróberendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Airless szóráshoz az irányadó beállítások a következők:

fúvóka: 0,018" - 0,026"

nyomás:  150 - 180 bar

fúvókaszög: 50°

hígítás:  maximum 2% vízzel

Színezhetőség: színkeverőgépen több ezer színárnyalatban keverhető.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

A gipszkarton lapra történő felhordáskor az alapfelület nedvességre különösen érzékeny. Ez hólyagosodást, és lepattogzást okozhat. Ezért a gyors száradás érdekében javasoljuk, hogy gondoskodjon a kielégítő szellőzésről és hőmérsékletről. 

Matt felületekbe a száradási folyamat megindulása vagy a száradás után nem lehet visszajavítani, visszanyúlni. A felhordásnál ügyeljen a megfelelő festékmennyiség felvitelére és az egyenletes eldolgozásra.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.