Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
HÉRA Ceramic - Barka 2,5 l - Beltéri kerámia falfesték
11.390 Ft
9.790 Ft (7.709 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%

HÉRA Ceramic - Barka 2,5 l - Beltéri kerámia falfesték

11.390 Ft
9.790 Ft (7.709 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%
Vonalkód: 5996281087487

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

Foltmentesen tisztítható beltéri falfesték a kerámia tartósságával.

  • Foltmentesen tisztítható
  • Extra dörzsálló
  • Hidrofób és páraáteresztő
  • Fertőtleníthető
  • Hipoallergén bevonat
Elérhetőség: 4 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

HÉRA Ceramic - Barka 2,5 l - Beltéri kerámia falfesték

A Héra Ceramic speciális mikrokerámia-gyöngy tartalmának köszönhetően a legellenállóbb Héra beltéri falfesték. A kerámia technológia kimagasló mosás- és dörzsállóságot biztosít a felületnek, így téve azt foltmentesen tisztíthatóvá és fertőtleníthetővé.

A Héra Ceramic falfesték hidrofób alkotórészei révén vízlepergető bevonatot képez, miközben innovatív kötőanyag szerkezete kiváló páraáteresztő tulajdonságot biztosít.

A hipoallergén, selyemmatt felület exkluzív színmegjelenést kölcsönöz otthonának. Hazánkban sokan szenvednek az allergia tüneteitől, de most már nekik is elérhető áron tudunk olyan festéket ajánlani ami az egészségük megőrzése mellett csodálatos színekbe öltözteti a lakást.

Akár kórházakba, rendelőkbe is!

Nem csak egyszerűen hipoallergén festékről beszélünk, hanem egyszerűen mosható, sterilizálható és a makacs szennyeződéseknek is erősebben ellenálló bevonattal tudjuk díszíteni a rendelőket és kórtermeket, ezzel nyugalmat, profizmust és erőt sugározva pácienseiknek.

Miben különbözik a Héra Ceramic a többi előrekevert színes falfestéktől?

A festékek nemzetközi szabványa szerint a Ceramic dörzsállósága és fedőképessége egyaránt 1. osztályú. Ez röviden annyit takar, hogy a legjobb minőségű festékek egyikével van dolgunk ami festéskor tökéletesen takar, száradás után pedig akár több ezer alkalommal is megdörzsölhetjük anélkül, hogy megkopna a bevonat.

Fontos megjegyezni, hogy a festék teljes kikeményedése 14 napot vesz igénybe, az első tisztogatással ezt az időt meg kell várni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy 2 hétig nem fog megszáradni a festékünk a falon, egyszerűen annyit takar, hogy a bevonat ennyi idő elteltével nyeri el maximálisan a teljesítő képességét. Nem is kell erre több bizonyíték, minthogy a leírásban láthatjuk, a száradási és átvonhatósági idő nem több 3 óránál. A biztonság kedvéért, a második réteg felvitele előtt mindenképp ellenőrizzük egy finom simítással, hogy az első rétegben felvitt festék valóban megszáradt-e, csak ezt követően kezdjük el felvinni a második réteget.

Alkalmazási terület
Vakolt, beton, gipszkarton és glettelt belső falfelületek festésére. Egészségügyi intézményekben is alkalmazható. A végleges, ellenálló filmréteg 14 nap elteltével alakul ki. A filmréteg ezt követően válik vízzel, tisztítószerrel moshatóvá.

Felület-előkészítés

A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. CMC alapú glett anyagok használata nem javasolt

Új, vakolt vagy beton, illetve; gipsz tartalmú glettel előkészített vagy gipszkarton felületek: Finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix vagy Héra Prémium 3in1 alapozó használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.

Régi, már festett felületek: Finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix vagy Héra Prémium 3in1 alapozó használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.

Penésszel fertőzött felületek: A penésztelepeket nedves tisztítással (pl. lekeféléssel vagy lekaparással) el kell távolítani, majd Héra penészgátló lemosóoldattal kell kezelni a termékismertetőben leírt módon. Csak akkor alkalmazzunk a továbbiakban Héra Ceramic falfestéket, ha a fertőzött felületet rendszeresen fertőtlenítjük.

Nikotin-, víz-, korom- vagy zsírfoltos felületek: A felületet tisztítószeres (folyékony mosogatószeres) vízzel le kell mosni és teljes száradás után le kell kefélni. Ezután Héra folttakaró alapozót kell felhordani. Ebből a felület állapotától függően második réteg felhordására is szükség lehet. Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. Héra Ceramic falfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis erre van szükség, az első réteghez maximum 5 % vizet lehet adagolni.

Felhordás módja: ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóróberendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Airless szóráshoz az irányadó beállítások a következők:

fúvóka: 0,018" - 0,026"

nyomás: 150 - 180 bar

fúvókaszög: 50°

hígítás: maximum 2% vízzel

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, a felhasználót nem mentesítik az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

A végleges, ellenálló filmréteg 14 nap elteltével alakul ki. A filmréteg ezt követően válik vízzel, tisztítószerrel moshatóvá.

A gipszkarton lapra történő felhordáskor az alapfelület nedvességre különösen érzékeny. Ez hólyagosodást és lepattogzást okozhat. Ezért a gyors száradás érdekében javasoljuk, hogy gondoskodjon a kielégítő szellőzésről és hőmérsékletről.

Matt felületekbe a száradási folyamat megindulása vagy a száradás után nem lehet visszajavítani, visszanyúlni. A felhordásnál ügyeljen a megfelelő festékmennyiség felvitelére és az egyenletes eldolgozásra.

A bevonat tisztíthatósága nagymértékben függ attól, hogy a szennyeződés mennyi ideig van a felületen, milyen mélyen tud a felület pórusaiba behatolni. Ha a felület szennyeződik, igyekezzünk minél gyorsabban, még a szennyező anyag száradása előtt azt eltávolítani. A felületre száradt intenzív színanyagokat tartalmazó szennyeződéseket (pl. vörösbor, olaj, sár) sok esetben nem lehet maradéktalanul, foltmentesen eltávolítani.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.