A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

BORÓKA folyékony fa 200 g Bükk

Szín Tapaszok
1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
  • gyorsan száradó

  • csiszolható

  • vízzel hígítható

  • átfesthető

Nem értékelt
Elérhetőség: 7 db raktáron

A beszerzési árak folyamatos változása miatt, az árak a "Raktáron, azonnal elvihető" elérhetőségű termékekre vonatkoznak.

Leírás és Paraméterek

BORÓKA folyékony fa 200 g Bükk

Diszperziós, vízzel hígítható, kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas, fényálló pigmenteket tartalmazó javítótapasz fafelületek hibáinak kijavítására.

Felhordás: spaklival.
Összetétel: akrilát diszperzió, pigment, kálcium-karbonát, víz, festékadditív. adalékok
Alapozás: beltéren nem szükséges, kültéren Boróka fakonzerváló alapozóval.
Száradás: a hőmérséklet, páratartalom és rétegvastagság függvényében 1 – 4 óra.
Hígítás: a termék legfeljebb 2 – 3 % vízzel hígítható.

Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig.

S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet.
S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást.


Alkalmazási terület:
Kül- és beltéri fafelületek – pl. pergola, kerítés, faburkolatok, lépcsők, ajtók, ablakok – egyenetlenségeinek, repedések, lukak javítására alkalmas. A tapasz szagtalan, száradás után könnyen csiszolható. A Boróka fatapasszal javított felületek átvonására Boróka falazúr, illetve Cellkolor zománcfestékek – azaz vizes és oldószeres festékek – egyaránt használhatók.

Felhasználás:
Használat előtt a diszperziós fatapaszon esetlegesen kialakult bőrréteget el kell távolítani, majd jól össze kell keverni. Kültéren, illetve beltéren fokozott igénybevétel esetén Boróka fakonzerváló alapozóval a felületet elő kell készíteni.

A tapaszt egy rétegben maximum 1 mm vastagságban javasoljuk felhordani. Nagyobb repedések, hézagok kitöltésére több egyenletes réteg felhordásával elkerülhető a tapasz berepedezése. Az egyes rétegek felhordása között – a hőmérséklet és a páratartalom függvényében 1-4 óra száradási időt kell biztosítani.

Lazúrozásnál javasoljuk a fa eredeti színéhez leginkább hasonló tapasz alkalmazását, hogy a javítások kevéssé térjenek el az alapfelülettől. A fa erezetéhez hasonló struktúra alakítható ki a frissen felhordott tapasz felületén megnedvesített szivaccsal, illetve textildarabbal történő áttörléssel. A Boróka fatapasz különböző színei egymással korlátlan arányban keverhetők, illetve legfeljebb 1%-ban Poli-Farbe színezőpasztával egyedi árnyalatok állíthatók elő. A tapaszolást 10°C alatt ne végezzük.

Használat után a munkaeszközök vízzel tisztíthatók. A megszáradt tapasz csak agresszív, erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el. A javítást követően az edényben maradó tapaszt célszerű elsimítani, és ügyelni a csomagolás gondos lezárására. Így elkerülhető a termék bőrösödése, beszáradása. Esetleges felületi beszáradás esetén a megkeményedett réteget el kell távolítani.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
DANUBIUS play