A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezik a cookie-k használatába.

Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Bondex Decking Oil 668 Vörös Mahagóni 2,5 l
14.790 Ft
12.690 Ft (9.992 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%

Bondex Decking Oil 668 Vörös Mahagóni 2,5 l

14.790 Ft
12.690 Ft (9.992 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%
Vonalkód: 5702160351040

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

Készlet erejéig, a gyár megszűntette a termék gyártását!

  •  
  • Víz- és szennyeződéstaszító felületet képez;
  • UV-álló;
  • Mélyen a fába hatol;
  • Kiemeli a fa erezetét;
  • Gomba elleni filmvédelem
Elérhetőség: 2 db raktáron 2 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Bondex Decking Oil 668 Vörös Mahagóni 2,5 l

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kültéri fafelületek bevonataként alkalmazható. Különösen ajánlott járófelületekre (pl. fa terasz, fapadló, fajárda) és pergolákra. A bevonat vízlepergető, UV-álló, és védelmet nyújt a gombásodás ellen. A Bondex Decking Oil alkalmazható olyan egzotikus fafajtákon is, mint a teak, bangkirai, meranti és vasfa.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 18 % nedvesség tartalmú lehet.

Új és régi fafelületek előkészítése:
Az új, korábban még nem kezelt fafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Megelőző védelem céljából, használjon Lazurán univerzális faanyagvédőt. A korábban már festett fafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, távolítsa el a teljes régi bevonatot az ép fafelületig, majd tisztítsa meg a portól.

FELHASZNÁLÁS:
Anyagelőkészítés, hígítás: A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Bondex Decking Oil felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges

Anyagszükséglet:
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg Egy rétegben: 0,13 l/m2

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni. A feldolgozás hőmérséklete: Javasolt +5-25°C közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 80%-os relatív páratartalom alatt.

Felhordás módja:
Ecsettel, a fa teljes telítettségéig. Ezt követően, a felesleges anyagot 30 percen belül törölje le nem szöszölő, puha ronggyal.

Színezhetőség:
A Bondex Decking Oil gyárilag lekevert színekben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők.

Száradási idő, átvonhatóság:
A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a hőmérséklettől és a felhordott réteg vastagságától. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet, illetve vastag rétegű festés esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23°C levegőés aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 3-5 óra múlva porszáraz, 24 óra múlva átfesthető, a járófelület 48 óra múlva vehető használatba, teljes terhelés 7 nap múlva lehetséges.

Karbantartás: az első kezelés után 6 hónappal hordjon fel egy újabb réteget. A teljes védelem érdekében az igénybevételtől függően a kezelést ajánlott évente megismételni.

Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +25°C között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen, az eredeti, jól lezárt csomagolásában kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés. A végleges szín függ az alapfelület tulajdonságaitól és a felvitt rétegek számától.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.