Kategóriák
30+ év szakmai tapasztalat
30+ év szakmai tapasztalat
100%-ban magyar családi vállalkozás
100%-ban magyar családi vállalkozás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Gyors, akár aznapi kiszállítás
Akropol pala- és lábazatfesték 15 l világosszürke
39.390 Ft (31.016 Ft + ÁFA)

Akropol pala- és lábazatfesték 15 l világosszürke

Színek
Kiszerelések
15 l
39.390 Ft (31.016 Ft + ÁFA)
Vonalkód: 5991433465243

A valódi készlet miatt kérjük hívjon minket ezen a számon: +3612624715

A terméket telephelyünkön tudja személyesen átvenni!

  • több színben gyártott díszítő és védő festék,
  • azbesztcement, beton, vakolat, „Betonyp” felületekre,
  • főként kültéri igénybevételre.
  • elsősorban tetőfedő pala helyszíni festésére készült, de jó kopásállósága következtében épületlábazatokra is használható.
Elérhetőség: 1 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Akropol pala- és lábazatfesték 15 l világosszürke

Több színben gyártott díszítő és védő festék, azbesztcement, beton, vakolat, „Betonyp” felületekre, főként kültéri igénybevételre. Elsősorban tetőfedő pala helyszíni festésére készült, de jó kopásállósága következtében épületlábazatokra is használható.

Vizes diszperziós műgyanta kötőanyagú lábazat, beton és palafesték

ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK

Az Akropol® vizes diszperziós, akrilát kopolimer bázisú, gyárilag színezett, gyorsan száradó díszítő és felületvédő bevonóanyag. A belőle készült bevonat fagyálló, kopásálló, hosszú élettartamú.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A festék külső és belső térben egyaránt alkalmazható. Előnyös tulajdonsága alapján javasoljuk lábazatok, palából készült tetőfedő elemek (hullámpala, síkpala), beton, cementvakolat és cementkötésű faforgácslapok díszítő és védő festésére.

FELHASZNÁLÁS

Az alapfelület szilárd, zsír, olaj, por és egyéb szennyeződésektől mentes, légszáraz - max. 3-4 tf % nedvességtartalmú legyen. Különösen nagy gondosságot igényel a régi palafelületek tisztítása, mert a pórusos felületen a különféle gombák és mohafélék erősen megtapadnak. Ha a felület már korábban át volt festve, akkor az esetlegesen feltáskásodott, málló festékréteget mechanikusan el kell távolítani. Ezt követően a felületet nagy nyomású vizes mosóval, vagy gőzborotvával alaposan meg kell tisztítani.

A felületet meg kell szárítani, majd ezt követően lehet felhordani az alapozó- ill. festékréteget. Az alapfelület és levegő hőmérsékletének a felhordás közben, és az azt követő 1-2 napban +5°C felett kell lennie. Az erősen szívó felületeket egyszeres mennyiségű vízzel hígított Toscana univerzális alapozóval kell alapozni (anyagszükséglet 0,06-0,1 l/m² ). A felület az alapozó megszáradása után (kb. 1 óra) átfesthető. A festéket 2 rétegben kell felhordani. Az első réteg festékanyaga max. 20 tömeg % vízzel hígítható. Kb. 1 óra száradási idő után hordható fel a második réteg festékanyag, melyet max. 10 tömeg % vízzel hígíthatunk.

A felhordáshoz ajánlott eszközök: ecset, henger, szórópisztoly. A szerszámok a használatot követően (5-10 percen belül) vízzel tisztíthatók.

Megjegyzés: Olyan felületeket, ahol mészkivirágzás látható, csak többszöri, teljes felületű, bő vizes lemosás és száradás után szabad lefesteni.

ANYAGSZÜKSÉGLET

0,20-0,25 l/m2 hígítatlan festék 2 rétegben, a felület szívóképességétől függően.

SZÍNEZHETŐSÉG

Az Akropol® festék 14 alapszínben kapható, melyek egymással korlátlan arányban keverhetők.

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.