Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

BAUMIT StarContact ragasztó 25kg AKCIÓ

BAUMIT StarContact ragasztó 25kg AKCIÓ Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.490 Ft (2.748 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 5997430561018

> cementbázisú, kiváló minőségű, poralakú ragasztó

> StarTherm valamint egyéb polisztirol és ásványi homlokzati és lábazati lemezek ragasztásához és tapaszolásához, valamint üvegszövet beágyazásához

> tapaszként is alkalmas betonfelületreGyártó: BAUMIT Kft.
Elérhetőség: Rendelhető, de nincs raktáron

Leírás és Paraméterek

BAUMIT StarContact ragasztó 25kg

Kiváló minőségű, poralakú ragasztó StarTherm valamint egyéb polisztirol és ásványi homlokzati és lábazati lemezek ragasztásához és tapaszolásához valamint üvegszövet beágyazásához. Tapaszként is alkalmas betonfelületre. Gyárilag előkevert, cementbázisú, ásványi, kész száraz ragasztóhabarcs kézi és gépi felhasználásra.

Felhasználás: páraátbocsátó simító- és ragasztóhabarcs külső és belső térben történő alkalmazásra, ásványi és polisztirol hőszigetelő lemezek (Baumit Homlokzati Hőszigetelő Lemez) ragasztásához és a Baumit StarTex üvegszövet beágyazásához. Alapvakolat ill. betonfelület tapaszolására.

Anyagszükséglet:
Hőszigetelőlemezek ragasztásához: kb. 4-5 kg/m2
Felület kiegyenlítéséhez: kb. 3-4 kg/m2
Üvegszövet beágyazásához: kb. 4-5 kg/m2

Alapfelület: az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Ne következzen be utólagos átnedvesedés! Keverés: a porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású keverővel kb. 5 percen át keverjük, hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Feldolgozási idő kb. 1,5 óra. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!

Baumit Homlokzati Hőszigetelő Rendszer készítése:

Ragasztás: a falnak egyenletesnek kell lennie (± 5 mm/m). A nagyobb egyenetlenségeket külön munkafolyamatban egyengessük ki. A 10 mm-nél kisebb egyenetlenségeket a Baumit StarContact ragasztótapasszal, a nagyobbat külön vakolatréteggel simítsuk el (pl. Baumit GV 35). A ragasztó felhordása pont-perem módszerrel történik. Felhordás a lemez széleire hurkaszerűen, a felületre pedig 3 ragasztási ponton, ill. sík alapfelületeknél fogas simítóval, közvetlenül a lemezekre. Ragasztási felület legalább 40 %. Egyenletes alapnál a teljes felületre is felhordható az anyag fogazott simítóval. Amennyiben szükséges dübelezni, úgy azt legalább 24óra száradási idő után lehet végezni.

• Kiegyenlítő rétegként ásványi hőszigetelő rendszernél:

A síkban, tömör fugával (hézagmentesen) elhelyezett és dübelezett ásványi homlokzati hőszigetelőlemezekre legkésőbb 14 nap elteltével – mint kiegyenlítő réteg – min. 2 - 3 mm vastagságban rozsdamentes simítóval Baumit StarContact ragasztótapaszt kell felhordani.

Beágyazás: ásványi homlokzati hőszigetelő rendszer esetén legalább 3 nappal a kiegyenlítő réteg elkészítése után, a polisztirol (EPS) hőszigetelő rendszereknél a síkban szorosan egymás mellé illesztett és lecsiszolt homlokzati szigetelőlapokra egy munkamenetben, megszakítás nélkül kell felvinni az üvegszövetet. Az alap egyenetlenségeit nem szabad üvegszövettel és vakolatréteggel kiigazítani! Semmi esetre sem szabad a homlokzati lemezek közötti fugákat ragasztótapasszal kitölteni! Ha az üvegszövetet két héten belül nem hordjuk fel, akkora lapokat újra át kell csiszolni. Az ablaknyílások sarkai felett ferdén még egy kb. 25 cm széles és kb. 50 cm hosszú üvegszövet csíkot ágyazzunk be, még mielőtt az egész felületet átkenjük. 10 mm-es fogazott simítóval húzzuk fel az anyagot az alapra. A friss ágyazatba helyezzük bele a függőleges lefutású Baumit StarTex üvegszövetet úgy, hogy legalább 10 cm-es átfedés legyen a csíkok között, majd simítsuk a felületet, ha szükséges, kenjünk rá egy új réteg ragasztótapaszt. A szövetnek nem szabad kilátszania. A ragasztótapasz vastagságának legalább 2 mm-nek kell lennie.

Tapaszolás egyéb felületekre: az alap legyen egyenletes, száraz, sókivirágzástól mentes. A festés jól tapadjon az alaphoz, a laza részeket távolítsuk el, gondosan tisztítsuk le.

Tapaszolás vakolatra: alaposan tisztítsuk meg a felületet, a repedéseket egyetlen munkafolyamatban hézagoljuk ki. Az alap legyen szilárd, száraz, kivirágzástól és leválasztó anyagtól mentes.

Tapaszolás betonra: alaposan tisztítsuk meg a felületet.

Általános megjegyzések:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5°C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ne adagoljunk a masszához fagyásgátló adalékszert. A 14 napnál hosszabb ideig ultraviola-sugárzásnak kitett homlokzati lapokat (elsárgult lapok) nem szabad tapaszolni, hanem újra át kell csiszolni és természetesen portalanítani. A tapaszréteget a további munkálatok előtt legalább 7 napig hagyjuk száradni. Dupla üvegszövetrétegnél a második tapaszréteget legkorábban 1 nappal később lehet felvinni. Egyes dübelgyártók dübelkialakításánál a fejrészre a tapaszréteg felhordása előtt 12 órával egy kiegyenlítést kell végezni Baumit StarContact-tal. Ha élvédőt használunk, az üvegszövetnek az élvédőket takarva 20 cm-re át kell fednie az éleket. Minden további réteg előtt 2-3 nap várakozási időt betartani, nedves foltképződés nélkül, egységes száraz felületet készíteni.

 Áruházunkban is kapható ez a termék!

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő